Op 18 april vindt de eerste editie van het Klaverfestival plaats in Amsterdam. Er zijn dan optredens van Katía, Moi, Le Voisin, Joost van Kensbergen en Babboo
, maar er is ook een cd-presentatie van het nieuwe album Daughters van The Lasses.

Folkduo The Lasses (Sophie ter Schure en Margot Limburg) heeft in de drie jaar van haar bestaan al een groot aantal mooie en bijzondere optredens verzorgd. Ze speelden op festivals en folkclubs, in theaters en bij huiskamerconcerten. Margot en Sophie vertolken Iers, Schots en Amerikaans repertoire en kiezen daarbij het liefst voor liedjes die een mooi verhaal vertellen. Hun oudste liedjes zijn meer dan vier eeuwen geleden geschreven en vaak weet niemand meer door wie precies. Op hun nieuwe album Daughters, dat op 18 april uitkomt, hebben ze een selectie gemaakt van liedjes over dochters die duidelijk hun eigen weg gaan. De Appalachian ballad Across the Blue Mountains bevat bijvoorbeeld het verhaal van een meisje dat er met haar reeds getrouwde geliefde vandoor gaat, ondanks haar moeders mening dat het stikt van de knappere vrijgezellen. Op het door Kate Rusby uit het Frans vertaalde Cobbler’s Daughter gaat het nog wat ernstiger mis met de ouder-dochterband: moeder eindigt in het gevang als ze per ongeluk de vrijer van haar dochter de trap afslaat.

The Lasses, foto Kathryn Claire
The Lasses, foto Kathryn Claire


Op 18 april presenteren The Lasses dit album vol tweestemmige harmonieën, Schotse droefheid en Amerikaanse swing op de eerste editie van het Klaverfestival in Amsterdam-Noord. De hele zaterdagavond zal er mooie livemuziek te horen zijn. Behalve van The Lasses is daar bijvoorbeeld de intrigerende folkpop van de Haarlemse Katía, die deze avond voor het eerst weer eens met trio te horen is. Uit Utrecht komt het driekoppige Moi, le voisin, die na jarenlang op folkloristisch geschoeide originele werken nu aanvult met een boeiende selectie van Nederlandse traditionals. Joost van Kersbergen brengt een mix van hiphop en folk op de planken met zijn eerlijke liedjes en het Italiaanse Babboo speelt dansbare, poëtische en energieke ritmes uit onder meer Afrika en Cuba. Na afloop van de livemuziek wordt er nog tot laat gedanst.

Naast de muziek heeft het Klaverfestival een randprogrammering waarbij we onder andere moeten rekenen op beestjes, bloemen en poëzie. Het Klaverfestival wordt gehouden in De Ruimte, een podium, café en platenzaak gevestigd in een zeventiende-eeuws dijkhuisje op de Buiksloterdijk in Amsterdam-Noord. Op de avond van het festival is de platenzaak geopend en is tijdelijk ook het nieuwe album van The Lasses verkrijgbaar. 


Klaverfestival met cd-presentatie van The Lasses
Toegang: op donatiebasis
Waar: De Ruimte, Buiksloterdijk 270 Amsterdam
Wanneer: zaterdag 18 april 2015, zaal open 19.30 uur, aanvang programma 20.15

www.cafederuimte.nl