Het festival Brosella Folk & Jazz (11 & 12 juli 2015 in het sfeervolle Groentheater in Brussel) heeft de eerste namen bekend gemaakt. Op de zaterdag, die traditiegetrouw gewijd is aan folk, zullen de April Verch Band (CA), Lolomis (FR) en Martha Tilston (UK) optreden.

Op zaterdag 11 juli (folk dag):
 
APRIL VERCH BAND (CA)
Na meer dan 10 jaar ‘on the road’ voelt April zich duidelijk in haar sas. In Bright like Gold toont deze Canadese violiste, step danser en singer-songwriter zich als een jonge vrouw die haar identiteit en haar giften duidelijk beheerst. De April Verch Band is een energiek, virtuoos en traditiegetrouw trio. Elke keer opnieuw zorgt April's opwindende vioolspel en step dans voor het nodige artistieke vuurwerk.
Op Brosella zal April Verch in avant-première haar nieuwe CD The Newpart voorstellen (enig concert in Europa). De eerste video werd onlangs pas in Canada gelanceerd voor pers en publiek: klik hier.
www.aprilverch.com

April Verch, foto Parker J Fister
April Verch, foto Parker J Fister

LOLOMIS (FR)
Lolomis is een kwartet uit het Straatsburg, dat zijn eigen interpretatie geeft aan traditionele muziek, gaande van Roma-liederen uit Oost-Europa tot Sefardische gezangen uit Spanje en zelfs een enkele keer een Värttinä-achtig folk nummer uit Finland. Belangrijk is de manier waarop deze vier een popgevoel in de muziek weten te brengen, met een ongewone combinatie van harp, fluit, viool en percussie (en de geweldige stem van Romane Claudel-Ferragui). Op Brosella stellen ze hun laatste cd Balkan Pulse voor. In exclusiviteit zal Lolomis ook een aantal nieuwe titels van hun volgende cd spelen, die we in 2016 pas mogen verwachten.
www.lolomis.net

Lolomis, foto Anil Eraslan
Lolomis, foto Anil Eraslan

MARTHA TILSTON (UK)
Deze Britse zangeres, dochter van de legendarische Steve Tilston en stiefdochter van de Ierse folkzangeres Maggie Boyle, is nauwelijks bekend in België maar wordt in Engelse taalgebieden door kenners op handen gedragen. Deze boeiende zangeres/gitarist/componist schrijft eigen songs, maar grijpt ook graag terug op traditionals die ze eigenzinnig bewerkt. Zo slaagt ze erin om een moderne glans aan haar werk te geven. Op Brosella zal ze haar nieuwe CD The Sea voorstellen.
www.marthatilston.co.uk

Martha Tilston, foto David Angel
Martha Tilston, foto David Angel


11 & 12 juli 2015, Brosella Folk & Jazz in het sfeervollle Groentheater in het Ossemgempark te Laken, naast het Atomium.
Meer info en het jazzprogramma van zondag vind je op: www.brosella.be.