Met S.A.R.S, Zefiro Torna & Frank Vaganée Trio, Afenginn en Quentin Dujardin & Ialma is het affiche van de folkzaterdag van Brosella Folk & Jazz 2015 compleet. Op 11 juli zullen ook de April Verch Band, Lolomis en Martha Tilston optreden in het Groentheater in Brussel.

In april maakte de organisatie van Brosella de eerste namen al bekend (zie hier), in mei volgden de laatste vier namen:

S.A.R.S. (RS)
De Servische groep S.A.R.S. (Sveže Amputirana Ruka Satriania = Onlangs Geamputeerde Arm Van Satriana) werd in 2006 in Belgrado opgericht door jonge muzikanten uit verschillende muzikale achtergronden. Hun muziek is een combinatie van pop-rock, reggae, blues, jazz en hip-hop, geënt op etnische muziek uit Servië. Hun meest bekende nummers, ‘Budjav Lebac’ en ‘Perspektiva’, werden onmiddellijk toppers in de Servische, Croatische en Bosnische underground scène. Hun optreden op Brosella Folk & Jazz 2015 wordt een première voor België.
http://sarsbend.com

S.A.R.S
S.A.R.S

ZEFIRO TORNA & FRANK VAGANÉE TRIO (BE)
Scattered Rhymes – Een ode aan Francesco Petrarca
Het historische muziekgezelschap Zefiro Torna en het Frank Vaganée Trio bewerkten de muziek van Dufay, Lassus, Monteverdi, Liszt en Schoenberg en schreven ook muziek op Petrarca’s onsterfelijke verzen uit de ‘Canzoniere’. Polyfone weefsels, obsessieve cadansen, klankchemie, pijnlijke uithalen, woordeloze ‘scatting’ en zalvende harmonieën vormen de elementen van de deze tijdloze hulde.
www.zefirotorna.be
www.frankvaganee.com

Zefiro Torna & Frank Vaganée Trio, foto Marco Mertens
Zefiro Torna & Frank Vaganée Trio, foto Marco Mertens

AFENGINN (DK)
Afenginn dat in het oud-Noors iets als ‘kracht en bedwelming’ betekent, is een van de meest innovatieve en populaire Deense bands. Ze beschrijven hun stijl als ‘Bastard Ethno’: traditionele muziek uit de oude doos, gemixt met de energie van de stad Kopenhagen. Hun onweerstaanbaar elan wordt gemengd met melancholie en euforie, een vlucht naar de toekomst. Op Brosella presenteren ze hun vijfde album ‘Lux’ dat de klemtoon legt op de luchtige en lyrische schoonheid van het licht.
www.afenginn.com

Afenginn
Afenginn

QUENTIN DUJARDIN TRIO (BE) & IALMA (ES)
De ontmoeting tussen gitarist/componist Quentin Dujardin en de Galicische zangeressen van Ialma kwam tot stand ter gelegenheid van de film ‘Compostelle, le chemin de la vie’ waarvoor Quentin de muziek schreef. Sindsdien hebben ze samengewerkt aan een ander project, “Camino”, waarin ze de levensverhalen vertellen van vele Galiciërs, die hun land hebben verlaten om werk te zoeken of om te ontsnappen aan de onderdrukkingen van de toenmalige dictatuur. Een veelbelovend concert met heerlijke artiesten ...
www.quentindujardin.be 
http://sceneoff.com

Quentin Dujardin & Ialma, foto Marius Schoonbroodt
Quentin Dujardin & Ialma, foto Marius Schoonbroodt

11 & 12 juli 2015, Brosella Folk & Jazz in het sfeervollle Groentheater in het Ossemgempark te Laken, naast het Atomium.
Meer info en het jazzprogramma van zondag vind je op: www.brosella.be.