Het Schots Weekend in Alden Biesen (B) viert dit jaar zijn 30-jarig jubileum, van 11 t/m 13 september. Natuurlijk zijn er dansers, doedelzakspelers, een Schotse markt, een eigen whisky en haggis, maar ook muziek van o.a. Altan, Karen Matheson, Naragonia en Snakes In Exile.

Rudi Schils van de organisatie stuurde ons de volgende info:

Straks in september is het feest in Alden Biesen. 30 jaar Schots weekend gaat op 11 september van start met het nodige feestgedruis. 11, 12 en 13 september staan volledig in het teken van Schotland met een groots muziekfeest, vuurwerk en een eigen 30 jaar Schots weekend whisky.  Exclusief te verkrijgen via de organisatie. Je kan hem vanaf begin september al voorproeven in verschillende horecazaken in Bilzen. De uitverkorene voor deze 30ste editie van het Schots Weekend is een  “16 jarige Glenturret”, een Highland single malt van hoge kwaliteit.

Het startschot van het weekend wordt op vrijdagavond gegeven door twee toppers. Het Schotse DOSCA en Emerald Armada.

Wie tijdig onder de wol kruipt kan op zaterdagochtend om 08:00 al het terrein verkennen. Dansers en doedelzakspelers komen uit gans Europa richting Alden Biesen voor de kampioenschappen Highland dance en de open Belgische kampioenschappen voor doedelzakbands.  We doen nog een laatste oproep aan iedereen die zich nog niet heeft ingeschreven. Surf snel naar www.schotsweekend.be.
Onder leiding van onze Chieftain Minister-president Geert Bourgeois worden ’s avonds de prijzen uitgereikt rond 17:40. Meteen daarna geven we het startsein voor een spetterend zaterdagavond programma. De Snakes vieren hun 20e jaar Schots weekend, en met Cara, Korrontzi, Altan en Celtkilt op het podium zijn we zeker dat jouw avond niet meer stuk kan.

Extra dit jaar is een touwtrekwedstrijd tussen verschillende Limburgse steden en gemeenten: wie durft Bilzen uit te dagen… De winnaar kennen we zaterdagavond.

We zouden haast vergeten dat je zaterdag overdag op diverse locaties nog van alles kan beleven.  Van Schotse markt tot Schotse animatie, Haggis moet je vast en zeker ook eens proberen…
Namiddag moet je beslist even pauzeren in de rijschool. Niet alleen Karen Matheson concerteert er maar nog tal van andere artiesten.

Schotland liefhebbers die enkel op zondag komen krijgen eveneens een boordevol programma. De beste doedelzakbands concerteren op verschillende locaties.  Verder stip ik graag een uniek concert van Harmonie ‘Ons Verlangen’ uit Beverst aan.  Op deze 30e editie mochten zij niet ontbreken evenals het schaapdrijven, flyball en uiteraard de Highland games, de games voor stoere dames en heren.  Op zondag presenteren we je dit jaar ook een dansprogramma met de Vlaams Caledonische Society.

Maar zondag staat ook in het teken van de Belgische FOLK. Laat je verrassen en geniet een ganse dag lang van de beste Belgische folk. Sing & Swing, Moragh, Louvat Bros, Pete Seeger Tribute met oa Jan de Smet, Botswing, Naragonia, Faran Flad en veel veel meer.

Afsluiters dit jaar zijn de jongens van Snakes in Exile. Gestart in 1992 en nog steeds even vitaal ! Place to be is de danstent. Zij beginnen eraan direct na de uitreiking van de prijzen voor de  Highland games!

Een gedetailleerd programma wordt overal te koop aangeboden voor 2 euro. 
Met die 2 euro steun je alvast een goed doel (behandelingscentrum voor peuters en kleuters in Genk) via het Schots weekend.

Deelnemers van de diverse competities kunnen zich best zo snel mogelijk inschrijven en Schotland liefhebbers boeken best hun tickets in voorverkoop. Alleen zo geniet je als bezoeker van circa 30% korting op de kassaprijs.

11 t/m 13 september 2015, 30ste Schots Weekend in Alden Biesen (B)
Meer info en tickets: www.schotsweekend.be.