Na een zeer geslaagde eerste editie zal het festival Fields of Folk op 2 en 3 oktober 2015 een vervolg krijgen, net als vorig jaar in de Music Club Kampen. De eerste band die naar buiten gebracht werd was al indrukwekkend: The Dublin Legends (voorheen The Dubliners) zijn geboekt als headliner van de vrijdagavond. Daarnaast zijn er ook optredens van o.a. Town of Saints en Scrum. Folkforum mag 2x2 weekendkaarten weggeven.

Fields of Folk, dat net als vorig jaar zal plaatsvinden in de Music Club Kampen, belooft weer een bijzonder evenement te worden waarin folkmuziek in de breedste zin een belangrijke rol speelt, maar waar eten, drinken, een uitgebreide markt en sfeer zorgen voor een fantastisch weekend.

De programmering van het tweedaagse festival omvat zowel opzwepende folkrock als intieme singer-songwriters in zowel de grote als de kleine zaal van de Music Club. Op de vrijdagavond is voor The Dubliners een centrale rol weggelegd in de vorm van The Dublin Legends. Scrum zal die avond een akoestische show brengen en ook in de kleine zaal is live muziek.

Dublin Legends
Dublin Legends


Vorige week werd de band Town of Saints aan de line-up van de zaterdag toegevoegd. Deze band stond vorig jaar al op het verlanglijstje, helaas tourden ze toen in het buitenland. Town Of Saints is een Groningse band met een Scandinavisch tintje en bestaat uit zanger Harmen Ridderbos en de Finse violiste Heta Salkolahti, sinds 2013 aangevuld met de Nederlandse drummer Sietse Ros. In dat jaar schopt de band het onder meer tot 'Serious Talent' bij 3FM en 'Hollandse Nieuwe van de Maand' bij 3voor12.

Op veler verzoek zijn de Small Time Crooks dit jaar weer van de partij. Friends of the Family zal eveneens op zaterdag Fields of Folk aandoen. Deze elfmansformatie uit de regio Den Haag/Rotterdam is beïnvloed door met name de Amerikaanse en Engelse folkscene en reist sinds 2012 stad en land af. Scrum zal de zaterdagavond afsluiten met een energieke festivalshow.

Vorig jaar is al gebleken dat de Music Club Kampen de lokatie bij uitstek is voor Fields of Folk. De hele Music Club zal begin oktober in folk-sferen zijn: Bezoekers kunnen in de grote zaal de optredens van de bands zien en in de kleine zaal zal de gezelligheid van de Ierse en Schotse pub te proeven zijn. Op beide dagen vindt hier een whiskyproeverij van Kamper Slijterij Post plaats met een aantal bijzondere single malt whisky's. Rondom de Music Club wordt een uitgebreide festivalmarkt opgebouwd met uiteenlopende producten en etenswaren. 

De eerste editie van Fields of Folk werd georganiseerd naar aanleiding van het tienjarig bestaan van de band Scrum. Scrum nodigde toen bands vanuit heel Europa uit om samen dit jubileum te vieren.

Fields of Folk 2015
vr 2 + za 3 oktober
Music Club Kampen
Flevoweg 90
8265 PL Kampen

Meer info: http://fieldsoffolk.com/ en Facebook: https://www.facebook.com/fieldsoffolk

Vrijkaarten
Folkforum mag 2x2 weekendkaarten weggeven, wil jij in aanmerking komen voor een van die sets stuur dan voor 23 september 2015 een mail met je naam, adres en woonplaats naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Winnaars ontvangen bericht per mail en een e-ticket voor het festival.