De organisatie van Parkfest is druk bezig met het affiche van de derde editie die plaatsvindt van 12 t/m 14 augustus 2016 in het Philips de Jonghpark in Eindhoven. Inmiddels zijn singer-songwriters JW Roy en Sarah McQuaid en het duo Tip Jar bevestigd. WÖR, Geronimo, Wouter en de Draak, Chardon, Duo Aldo-Forgette en Duo De Schepper-Sanczuk zullen ten bal spelen. Daarnaast zijn er optredens van Faran Flad en het project BrabantLied. De Early Birdkorting voor passepartouts is verlengd t/m 7 februari.

Met kerst maakte de organisatie van Parkfest al bekend dat Kadril en LQR zouden spelen, inmiddels zijn daar heel wat namen bijgekomen:

Singer-songwriters

Slagerszoon JW Roy uit Knegsel behoeft nauwelijks introductie, hij stond eerder al op Folkwoods met Gerard van Maasakkers en bracht eind 2015 met Dry Goods & Groceries voor het eerst in lange tijd weer Engelstalig werk uit, vergezeld van een boek vol verhalen over americana.
Website: http://www.jwroy.nl/

Bart de Win en Arianne Knegt vormen samen het duo Tip Jar. Hun liedjes zijn vaak ontspannen van klank, hebben een zonnige uitstraling, maar hebben soms ook meer te vertellen dan je op het eerste gehoor zou denken. Een eigen geluid binnen de americana.
Website: http://www.tipjar.nl

Uit Engeland komt Sarah McQuaid, die overigens in Spanje geboren werd en in Amerika opgroeide. Of ze nu Ierse of Amerikaanse traditionals speelt, eigen werk of een oude Engelse ballade, haar warme alt en open gitaarspel staan altijd centraal.
Website: http://www.sarahmcquaid.com
 
Balfolk
Balband WÖR geeft oude melodieën uit de achttiende eeuw een nieuw 21ste eeuws gezicht. Met een originele bezetting waarbij bas en drums ontbreken, produceren ze toch een heerlijk stomend geluid. WÖR speelt op Parkfest overigens zowel een concert als ten bal.
Website: http://www.wearewor.com

Onder de naam Geronimo speelt Jeroen Geerinck solo. Hij bracht zojuist zijn album Introvert uit, waarop hij zijn virtuoze gitaarspel hier en daar combineert met een Rhodes.
Website: http://geronimomusic.be

Violiste Anouk Sanczuk en gitarist Florian De Schepper leerden elkaar kennen in de formatie Broes, hun voorliefde voor Balkan en manouche muziek deed hen besluiten tot een muzikale wereldreis als Duo De Schepper-Sanczuk.
Website: http://vi.be/duodescheppersanczuk

Chardon is een Nederlandse balband die ooit in de huiskamer begon met diverse gezinsleden en dit jaar 15 jaar bestaat.
Website:  http://chardonfolk.nl

Trekzakker Wouter Kuyper (Lirio, De Vliering) en gitarist Joris Alblas (VOLT!, Annie en de Boswachter) spelen onder de naam Wouter en de Draak balfolk met een grotere rol voor de gitaar, een tintje Iers en een voorliefde voor Bretons.
Facebook: http://www.facebook.com/WouterendeDraak

Uit Frankrijk komt Duo Aldo-Forgette, met draailierspeler Dominique Forges (vorig jaar op Parkfest met de formatie BandaBéro) en gitarist Alban Bouquette. Dit eigenzinnige tweetal speelt ten bal met een originele mengeling van rock, folk, blues, jazz of swing en zingt daar ook nog bij.
Facebook: http://www.facebook.com/AldoForgette

En verder…
Een van de hoogtepunten van Folkwoods 2011 was de Belgische band Faran Flad. Zij komen nu naar Parkfest met hun mix van Vlaamse en Waalse akoestische folk met Keltisch – Angelsaksische roots en een nieuw album.
Website: http://www.faranflad.com

Een bijzonder project komt van Guy Roelofs. Met zijn band Tjane maakte hij een voorstelling van oude Brabantse pareltjes uit de Nederlandse liederenbank die in een nieuw jasje zijn gestoken. In het najaar gaat hij met BrabantLied de theaters in.
Website: http://www.brabantlied.nl

12 t/m 14 augustus 2016, Parkfest in het Philips de Jonghpark in Eindhoven.
De Early bird verkoop, waarin enkel de combinatiekaarten Passe-Partout plus Camping worden aangeboden is verlengd t/m 7 februari. Deze combinatie kost €80,00 per persoon voor een lang weekend muziek & ontspanning en een ruime camping met goed sanitair. Voor de camping is ook een stroomaansluiting te koop voor €15,00.

Meer info via: http://parkfest.nl
Tickets via: http://www.folkproject.nl/webwinkel