In het Paasweekeinde vindt het vierdaaagse GUO Festival Paasfolk plaats in Oisterwijk. Van vrijdag t/m maandag kan er geluisterd worden naar muziek van o.a. Wouter Vandenabeele, en Niamh Parsons. Voor dansliefhebbers is er de 24-uurs balfolkmarathon en het Hamon Martin Quintet. Het festival opent op vrijdag 25 maart met een dubbeloptreden van Gerard van Maasakkers en Lieven Tavernier.

Lieven Tavernier -Gentse smid van de wonderschoonste, allerkleinste liekes met boterzachtste G (het is 'Hent', geen Gent)- treedt op Goede Vrijdag 25 maart aan op GUO Festival Paasfolk. Het vierdaagse festival in Oisterwijks cultuurcentrum Tiliander opent daarvóór echter met Gerard van Maasakkers, met Brabantse tongval dus.  Waar Van Maasakkers wereldberoemd is in eigen land, is Tavernier dat in het zijne. In elkaars biotoop kunnen ze anoniem over straat, zelfs nu de Brabander tegenwoordig in Taverniers Hent resideert.

Taverniers weemoedige Fanfare van Honger en Dorst prijkt op de speellijst van liefhebber Van Maasakkers. Laat louter dat ene lied tot je doordringen en je ganse adolescentie trekt aan je voorbij. Bovendien vergelijkt Remco Campert -éminence grise van de Nederlandse literatuur- schrijver Lieven Tavernier lyrisch met Nescio.

Podiumvrees weerhield schrijver Tavernier decennialang van de spotlights. Liever kroop hij in zijn schuchtere schulp, om er te schrijven voor podiumbeesten met meer bravoure. Maar sinds Lieven 'op' pensioen is, schudt hij zijn notoire podiumvrees van zich en etaleert hij zijn eigen schoon kindjes ook zelf. In plaats van er alleen een ander mooie sier mee te laten maken. Op Vlaamse podia vooral, onlangs met overweldigend blazersensemble zelfs, nog zo’n parallel met zijn Brabantse evenknie.

Gerard van Maasakkers behoeft in Nederland nog nauwelijks introductie. Hij won in 2011 én 2013 de Annie M.G. Schmidtprijs voor het beste theaterlied, en is uitgeroepen tot ereburger van Brabant. Zijn oeuvre, de vrucht van ruim 35 jaar singer/songwriterschap, breidt zich nog altijd uit met persoonlijke, melodieuze nieuwe liedjes vol levenslust en bijzondere aandacht voor het alledaagse.
         
Gerard van Maasakkers, Lieven Tavernier & begeleiders
Grote meesters, Lage Landen, Kleine Liekes, Zachte G  
Goede Vrijdag 25 maart 2016, 20.00u
Entree €25,-

GUO Festival Paasfolk – Cultuurcentrum Tiliander, Oisterwijk
Voor het totale festivalprogramma en kortingsacties, check http://guo.inoisterwijk.nl
Voor ticketreserveringen: www.tiliander.com, tel. 013 – 5217220 (kantooruren) en op vrijdagavonden tussen 18.00 en 20.30u aan de balie van Tiliander.