Na de ervaringen met het slechte weer afgelopen edities heeft de organisatie van Parkfest in Eindhoven besloten om een dak te gaan zoeken. Dat is gelukt in de vorm van het Temporary Art Centre (TAC), dat op 13 en 14 augustus 2016 zowel zijn zalen als de tuin gaat openstellen voor een gegarandeerd regenvrij festival. De prijzen voor entreekaarten gaan hierdoor omlaag, het affiche blijft echter hetzelfde. Op het programma staan onder meer optredens van JW Roy, Faran Flad, Kadril en Mischa Macpherson Trio en bals van WÖR en Geronimo.

Programma
Het affiche blijft hetzelfde, tot nu toe zijn bevestigd: JW Roy, Sarah McQuaid, Mischa Macpherson Trio, Kadril, LQR, Tip Jar, Faran Flad, David Munnelly en The Lowland Paddies.
Natuurlijk kan er ook gedanst worden, op een dansvloer. Ten bal spelen: Duo Aldo-Forgette, Chardon, WÖR, LyraDanz, Geronimo, AIOL, La Forcelle en Wouter en de Draak.
Naast het muzikale programma zijn er ook een festivalmarkt, een instrumentenbouwersmarkt, workshops, sessies en activiteiten voor kinderen. Bij mooi weer is er de mogelijkheid om in de tuin te genieten van de zon en TAC beschikt over een eigen restaurant dat de catering zal verzorgen.

TAC
Wie in 2013 op het geslaagde Benefietconcert voor Folkwoods was heeft al kennis kunnen maken met het gebouw, waar ooit de personeelswinkel van Philips gevestigd was. Nu is het Temporary Art Centre (TAC) een broedplaats voor culturele vernieuwing waar cultuurmakers uit alle disciplines de kans krijgen om zichzelf te ontplooien én te laten zien. Er is 2000 m² aan grote en kleine zalen die geschikt zijn voor exposities, concerten, voorstellingen, presentaties, feesten, etc.  Alle info over TAC vind je op http://www.tac.nu.

Verhuizing
Hoewel het affiche hetzelfde blijft, brengt de verhuizing naar een andere lokatie wel enkele wijzigingen met zich mee voor Parkfest. Een gevolg is dat de prijzen van entreekaarten omlaaggaan, een dagkaart kost in de voorverkoop €22,50 (€25,- aan de kassa), een passe-partout €40,- (€45,- aan de kassa). Bezoekers die al een kaartje hadden gekocht krijgen het verschil in het betaalde bedrag terug, zo belooft de organisatie. Ook zal er geen camping zijn, maar er wordt wel naar mogelijkheden gezocht bij hotels in de buurt voor bezoekers die willen blijven overnachten, informatie hierover volgt op een later tijdstip.

De sfeervolle tuin van het TAC
De sfeervolle tuin van het TAC

Zaterdag 13 en zondag 14 augustus 2016, Parkfest in TAC in Eindhoven
Meer info en kaarten: http://parkfest.nl
Facebook: https://www.facebook.com/parkfesteindhoven