De organisatie van het Gulpener Bluegrass Festival Utrecht heeft besloten haar publiek een tent aan te bieden voor het buitengedeelte van het 13 uur durend programma op 5 mei. Op het affiche staan onder meer The Peregrines, Flats & SharpsFrédérique Spigt & Medicine Show, 4Wheel Drive en Blue Grass Boogiemen.

Op 5 mei, hemelvaartsdag, vindt het jaarlijkse Gulpener Bluegrass festival Utrecht weer plaats in en rond De Parel van Zuilen in Utrecht. Deze vierde editie biedt weer een mooie reeks optredens van internationale en Nederlandse artiesten. Het buitengedeelte, in de tuin van De Parel van Zuilen, is gelegen aan de Vecht, vlakbij Oud-Zuilen.
Het Bluegrass Festival is te bezoeken van 12.00 uur ’s middags tot 01.00 uur ’s nachts. Op twee podia wordt afwisselend gespeeld.

Line-up
The Peregrines (USA), Flats & Sharps (UK), Frédérique Spigt & Medicine Show, Red Herring, 4Wheel Drive & Jolanda Peters (NL,D, B), Pam Macbeth (USA) & Wim vd Vliert, Casual Hillbillies, Kamerorkest Trajectum met wereldpremière ‘Visions of America’, Shenandoah Special (B/USA), Steam Power, DJ ZJOS en Blue Grass Boogiemen. The Peregrines nemen een speciale gast mee: de Amerikaanse meester fiddler Bobby Britt.

The Peregrines
The Peregrines


Het evenement
Het Gulpener Bluegrass Festival Utrecht is een uniek festival in Nederland.
Deze editie biedt een prachtige selectie uit de beste bands van het moment. Topdocenten van het Berklee College of Music (Boston, USA) worden gecombineerd met jong talent uit eigen land en met nieuwe ontwikkelingen in deze mooie muziekscene, waarvan de invloed, al lang voordat de Common Linnets bovenaan het Eurovisie songfestival stonden, steeds meer hoorbaar en voelbaar is geworden.
De termen “Picking and grinnin”, “Kneedeep in bluegrass” en “Grassified” worden steeds meer gemeengoed. Waar het Utrechtse Festival vorig jaar hoge ogen gooide met de hoofdact Doyle Lawson & Quicksilver uit Nashville Tennessee, vindt er dit jaar een heuse wereldpremière plaats. Een speciaal gecomponeerd orkeststuk met bluegrass-solisten, getiteld ‘Visions of America’ en gecomponeerd door multi-instrumentalist Janos Koolen. Diverse BN’ers staan op het Bluegrasspodium, zoals Frédérique Spigt en Fay Lovski. Er is een aantal gespecialiseerde handelaren in mooie spullen en eten en drinken is er volop te genieten.
Het Utrechtse Gulpener Bluegrass Festival is een niet meer weg te denken evenement en kan als onderscheidend aangemerkt worden in de veelheid van festivals die ons land rijk is.

Internationaal
Een flink deel van de bezoekers komt uit België en Duitsland. Dat is opvallend, want het is qua omvang en afgezet tegen de grote festivals een klein, intiem festival. Er blijkt dus behoefte te zijn aan een festival als dit. In toenemende mate zie je in de Nederlandse- en de West-Europese populaire muziekscene, een zoektocht ontstaan naar de oorsprong van populaire muziek, de roots, de herkomst van de gebruikte instrumenten, de feel en de sfeer. Dat muziek in de eerste plaats muziek is, en daarna pas binnen een categorie moet worden geplaatst, is iets waar steeds meer artiesten zich mee bezighouden, en het resultaat hiervan is altijd voelbaar aanwezig op dit Utrechtse festival. Eerlijke, handgemaakte muziek, laagdrempelig, met op de eerste plaats genieten. En Bluegrass…. Omdat Bluegrassmuziek op dit niveau nergens anders te vinden is in zo’n prachtige omgeving en in deze concentratie!
 Bij de Parel van Zuilen komen artiesten en publiek bij elkaar, in letterlijke zin. Dat betekent gezamenlijk genieten van de muziek die ter plekke ontstaat.
Y’all come!

WANNEER?
5 mei 2016, van 12:00 tot 00:00 uur.

WAAR?
In en rond:
De Parel van Zuilen (GRATIS PARKEREN BIJ DE SPORTVELDEN VAN ELINKWIJK, 7 MINUTEN LOPEN),
Burgemeester Norbruislaan 17,
3555ED Utrecht

KAARTEN:
www.bluegrassfestivalutrecht.nl
€ 25,-- voor de hele dag. (€22,-- voor U-pashouders, €15 voor kinderen van 6 tot 15 jr.).