Vanaf vandaag ontvouwt Festival Dranouter zich in de dorpskern van Dranouter (B). Er zijn optredens te verwachten van o.a. Afro Celt Sound System, Lynched, Fratelli Tarzanelli en O’Hooley & Tidow. Dit Britse damesduo zal morgenmiddag in de kerk optreden als vervanger van Will Pound & Eddy Jay die te kampen hadden met paspoortproblemen.

De publieksinteresse is groot en de organisatie verwacht evenveel bezoekers te kunnen ontvangen als vorige editie. Om het publiekscomfort te verhogen en om de veiligheid te optimaliseren worden bij deze editie enkele bijkomende maatregelen ingevoerd na overleg met Burgemeester, Politie en andere veiligheidsdiensten.

De dorpskern van Dranouter zal vanaf donderdagmiddag worden afgesloten voor verkeer tijdens de festivaluren. Er worden verschillende wegversperringen gecreëerd en enkel wie over een geldig doorgangsbewijs beschikt zal nog het dorp kunnen betreden. Op die manier worden de straten rond het festival vrijer van verkeer en is er een rustigere en veiligere omgeving voor alle bezoekers.

Om de veiligheid op de festivalterreinen te optimaliseren wordt handbagage gecontroleerd aan de ingang, voor het betreden van het terrein. Om geen opstopping te creëren bij de ingang van de kerk wordt daar geen handbagage toegelaten. De festivalgangers kunnen hun spullen veilig opbergen in de lockers aan de ingang van festivaltterein (die werken trouwens volledig op zonne-energie, in de geest van onze 'Low Impact' filosofie).

Vorig jaar bleek de voorziene fietsenparking veel te klein, dus voorziet de organisatie een extra ruime fietsenstalling net naast het festivalterrein zodat fietsers veilig en comfortabel hun fiets kunnen wegplaatsen.

5-6-7 augustus 2016, Festival Dranouter in Dranouter (B)
Voor het volledige programma en tickets zie: http://www.festivaldranouter.be.