Met de toevoeging van Jenny Berkel en Torgeir Waldemar aan het programma is de line-up van TakeRoot op zaterdag 10 september in Groningen compleet. Eerder waren al onder meer The Jayhawks, Rod Picott, Admiral Freebee, Sam Beam & Jesca Hoop en Carter Sampson aangekondigd. Folkforum mag een set van twee vrijkaarten weggeven voor dit festival.

TakeRoot, het ‘festival for past, present and upcoming American music’, heeft afgelopen week nog twee nieuwe acts toegevoegd aan de editie 2016: de Canadese singer-songwriter Jenny Berkel en het Noorse americana fenomeen Torgeir Waldemar.
 
De headliners van het festival zijn dit jaar The Jayhawks, Daniel Romano, Admiral Freebee en het duo Sam Beam (Iron & Wine) and Jesca Hoop.

Ook op het affiche staat Robert Ellis (met zijn band), die speciaal voor een exclusief Europees optreden op TakeRoot overkomt uit de Verenigde Staten.

Verder staan Doug Seegers, Carter Sampson, Gill Landry, Rod Picott, Drew Holcomb, Matthew Logan Vasques, Oklahoma Roots Revue, Barna Howard, Ben Miller Band, JP Harris & The Tough Choices, Erika Wennerstrom (Heartless Bastards), Karl Blau en Christopher Paul Stelling op het affiche.

De Canadese singer-songwriter Jenny Berkel maakte op haar negentiende kennis met de songs van landgenoot Leonard Cohen. Blijf dicht bij jezelf, schrijf songs vanuit je eigen ervaringen, is sindsdien haar devies. Zij verovert de harten van folk liefhebbers met haar tedere stem, die voorzien is van een immer scherp randje.
   
Noorwegen heeft al veel fraais voortgebracht op het gebied van americana. De nieuwste telg aan de boom is Torgeir Waldemar. De melancholie druipt er vanaf, soms is hij zwaar op de hand maar altijd weet Waldemar er weer een opbeurende draai aan te geven. Denk aan Neil Young of Woven Hand en je weet waar de langbehaarde Noor de mosterd haalt.

TakeRoot 2016 affiche 
Zaterdag 10 september 2016, TakeRoot

Waar: De Oosterpoort, Groningen

Wanneer: Zaterdag 10 september 2016
10 september
16:00
de Oosterpoort,
Groningen/NL   

Kaarten:
Prijs € 37,50
(excl. servicekosten)   

Kaartverkoop via: kassa De Oosterpoort, Trompsingel 27 (ma t/m za: 12.00-18.00 uur) & website De Oosterpoort, Plato en ticketmaster.nl

Vrijkaarten
Folkforum mag een set van twee vrijkaarten weggeven voor TakeRoot. Wil jij daarvoor in aanmerkingkomen, stuur dan voor 1 september 2016 een mail met je naam, adres & woonplaats naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. De winnaar ontvangt bericht.