Vanavond, 9 september, trapt Urban Trad het Schots Weekend in Rijkhoven Bilzen (B) af. Tot en met zondag zijn daar natuurlijk ook weer de vertrouwde Highland Games, doedelzakbands en natuurlijk nog veel meer muziek, van o.a. Fred Morrison Trio, Daithi Rua, Snakes in Exile, Follia! en het Mischa Macpherson Trio.

Omwille van ieders veiligheid wil de organisatie iedereen vragen om dit jaar geen grote tassen, rugzakken, frigoboxen… mee te nemen naar het terrein.

Zoals eerder aangekondigd wordt het terrein dit jaar herschikt. Hierdoor kunnen ze dit jaar voor het eerst een “Scottish trial”, een wedstrijd schaap drijven, presenteren.  
Zowel op zaterdag als op zondag kan je hiervan getuige zijn.

Folkliefhebbers worden dit jaar extra verwend met muziek uit Schotland, Wales, Ierland, Isle of man, Italië, Canada, Bretagne en uiteraard ook het beste uit eigen land. Op de website vind je al de namen van de al bekende artiesten, maar bij deze wat extra aandacht aan Urban Trad. Urban Trad stond een tijdje niet meer op het podium maar daar gaat nu verandering in komen. Het 31e Schots weekend start op vrijdagavond om 20u30 met de herlancering van Urban Trad. 6 jaar na hun “best of CD” zijn ze klaar voor een nieuw avontuur.

Zaterdag start het festival om 09:00 ’s ochtend met de diverse competities doedelzak, drum major, Highland dance, Scottish Trial. Ook de markt opent zijn deuren. De touwtrekwedstrijd tussen de Limburgse gemeenten start na de Massed band en wordt afgesloten met een uniek vuurwerk.

De ganse dag door kan je op verschillende locaties genieten van topfolk van o.a. het Fred Morrison Trio en het Mischa Macpherson Trio.

Zondag zijn er de traditionele Highland games: wie is het sterkste team van het 31e Schots Weekend. Dat weten pas tegen 18:00. Overdag krijg je optredens van de beste doedelzakbands op diverse locaties. Ga zeker ook een kijkje nemen bij Music Show Scotland… heel veel animatie en plezier. Optredens zijn er deze dag van onder meer Daithi Rua, Follia! en Snakes in Exile.

Whiskyliefhebbers: informeer zeker naar de 16 jarige Schots weekend Glenn Turret whisky, te verkrijgen in de Whisky corner.

Slàinte!

9 t/m 11 september 2016, Schots Weekend in de landcommanderij Alden Biesen in  Rijkhoven Bilzen (B)
Complete line-up en tickets: www.schotsweekend.be