Op zondag 6 november wordt Nuenen weer even een Iers dorp, want dan vindt er voor het zesde jaar op rij  het Iers Sessie Festival plaats. Ooit bij gelegenheid van de viering van 12 ½ jaar Ierse sessies in Dorpsboerderij Weverkeshof, heeft een fanatieke groep Ierse muziekliefhebbers een festival georganiseerd. Dat was in 2011 en werd zo’n succes dat besloten is zo’n festival ieder jaar te laten plaatsvinden op de eerste zondag van november.

Rondom het  Park in het centrum van Nuenen nemen praktisch alle horecagelegenheden deel aan het festival. In Café Schafrath, Ons Dorp, Bar van Gogh en Café René komen uit heel Nederland, België en Duitsland muzikanten bij elkaar die vanaf 13.30 tot 17.30 de muren bol doen staan van de Ierse tunes en ook songs. Velen van de muzikanten spelen in gerenommeerde bands en uit Ierland zullen ongetwijfeld ook weer muzikanten aanwezig zijn. Voor liefhebbers van Ierse muziek een “must” om in Nuenen op 6 november  aanwezig te zijn. Je kunt van café naar café trekken en overal weer opnieuw van andere muzikanten genieten. Neem je instrument mee en schuif aan. 
Ook een eind verderop in het dorp zal in Dorpsboerderij Weverkeshof sessiemuziek klinken. Op een iets lager tempo (slow), maar met veel zang. Daar stopt de sessie om 17.00.
Nieuw dit jaar is het Jong Talent Podium in de Broeders Bar van het Klooster. Aankomende singer-songwriters uit de regio en omstreken zullen daar hun talenten ten toon spreiden. Een link met Ierse muziek ziet de organisatie graag maar is niet verplicht.
 Hiervoor zijn nog inschrijvingen mogelijk.

Zondag 6 november 2016, Iers Sessie Festival in Nuenen
Om in de sfeer te komen biedt www.ierssessiefestivalnuenen.nl volop informatie.