Stichting Boet'n Deure Festival heeft het programma voor het 20e Boet'n Deure Festival op zondag 2 juli 2017 rond. Het is dit jaar gelukt om een afwisselend oldtime – bluegrass – folk te presenteren. Voor de twintigste keer akoestische muziek, natuurlijk buiten, midden in het bos, bluegrass, oldtime, jamsessies en dat op één van de mooiste plekken van Drenthe.

De organisatie is verguld met een optreden van muzikanten uit de regio zoals Sons of the North Country, de folkband bestaande uit Timo de Jong, Ruud Fieten, Niels Krijger en ROO. Keien uit Meppel e.o. Nog een band vol talent uit de regio, Emmy and the Bluegrass Pals, spelen bluegrass recht uit het hart. Ook komt singer songwriter Ron Snippe, geen onbekende voor liefhebbers van bluegrassmuziek, zijn nieuwe eigen werk vol soul ten gehore brengen. The Oldtime Stringband uit Noord-Holland, het snarengezelschap met zangeres Shelly O'Day zal de harten van het publiek zeker sneller doen kloppen en dat geldt zeker ook voor Daisy Chain uit Nijmegen. Daisy Chain zal stampende bluegrass met dubieuze teksten spelen en worden ondersteund door gitaar, mandoline, banjo, viool en contrabas. Uit het buitenland komt Ol' Timey Messengers, die in het gras bij Poolshoogte er een waar oldtime feest van zullen maken. Zij zullen de witte wieven zeker doen dansen. Liefhebbers wanen zich begin juli wederom in de Appalachen. Jong en oud, die houdt van de  natuur en zich wil laten meevoeren door kwaliteitsmuziek is welkom. Met dit programma bevestigt de organisatie haar naam als het natuurlijkste en mooiste bluegrasspodium van Nederland.

Het festivalterrein van Boet'n Deure
Het festivalterrein van Boet'n Deure


Het Boet'n Deure Festival wordt dit jaar voorafgegaan aan de 1e Boet'n Deure Pickin' Party bij Camping Vlintenholt op 1 juli. Op dit muziekfeest komen bluegrassmuzikanten bij elkaar om muziek te maken. Iedereen die daar aan mee wil doen en/of wil komen luisteren is welkom. Naast het toppodiumprogramma op 2 juli zal er ook zondags rondom het sfeervolle Poolshoogte akoestisch gejamd worden. Snaarinstrumentalisten zijn van harte welkom om aan te sluiten bij deze sessies.

Verder organiseert Boet'n Deure op zondagmiddag 28 mei in samenwerking met Vanslag Borger een bluegrassconcert, mmv Bluegrass Cwrkot en op 17 juni komt als voorproefje op het Boet'n Deure Festival, Ron Snippe & Peter Dusseljee spelen bij het Leef in de StraatFestival, te Emmen. 

Met het 20e Boet'n Deure Festival op 2 juli zal de zomer doorbreken in Drenthe. Op één van de mooiste plekjes van Drenthe, midden in het bos bij Poolshoogte, met akoestische muzikanten een avontuur voor liefhebbers van luistermuziek, natuur en gewoon doen. Mede mogelijk gemaakt door het Prins Bernard Cultuurfonds, gemeente Borger Odoorn, SBB, P de Jong Grond- en Straatwerken, e.a. De organisatie roept mensen die zin en tijd hebben om te helpen met op- en afbouwen zich te melden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 0614706332. Het hele programma van dit intieme, relaxte Nedersaksische Festival is te vinden op de website www.boetndeure.nl.