Het programma van de 20ste editie van TakeRoot, op 4 november in De Oosterpoort in Groningen, krijgt steeds meer vorm. Inmiddels zijn onder meer bevestigd: Jason Isbell, Tift Merritt, Levi Parham, Hurray For The Riff Raff, Chuck Prophet en Baptiste W. Hamon.

JASON ISBELL AND THE 400 UNIT
Green Hill, Alabama, USA
Live staat Jason Isbell and the 400 Unit voor een meeslepend concert waarin de traditionele waarden van countrymuziek hand in hand gaan met moderne klanken en teksten van nu.
   
JESSE DAYTON
Beaumont, Texas, USA
Op zijn nieuwe plaat ‘The Revealer’ horen we aan Springsteen en Chuck Berry schatplichtige rootsrock, onvervalste country met een knipoog naar George Jones, honkytonk met chickaboom gitaren en woeste klanken à la Jerry Lee Lewis.
   
TIFT MERRITT
Raleigh, North Carolina, USA
“Soms voelt mijn leven aan als een countrysong, maar dan wel een hele goeie”, zegt Merritt zelf. De singer-songwriter wordt vergeleken met Joni Mitchell en Leonard Cohen en mag vakbroeders als Ryan Adams en Elvis Costello tot haar fans rekenen.
   
LEVI PARHAM
McAlester, Oklahoma, USA
Muziek met een rauw randje, waarin blues, folk, soul, rock en country samensmelten met melodieën die ook nog eens ware oorwurmen blijken. “Whatever it is, Levi Parham has it.” (The Boot)
   
THE COMO MAMAS
Como, Mississippi, USA
Het trio brengt de gospel naar TakeRoot. De dames zijn afkomstig uit het plaatsje Como in Panola County, Mississippi. Wanneer hun stemmen samenkomen ontstaat er iets fenomenaals. De samenzang is ongerept en wordt perfect gebracht.
   
HURRAY FOR THE RIFF RAFF
Hurray for the Riff Raff is de band rond frontvrouw Alynda Segarra. Ze groeide op als kind van Puerto-Ricaanse ouders in de rauwe wijk The Bronx, New York City, reisde door heel de VS met haar band en vestigde zich enige tijd in New Orleans. Met de nieuwe plaat ‘The Navigator’ keert Hurray for the Riff Raff terug naar haar roots. Terug naar het straatleven en de broeierige hitte van The Bronx.

CHUCK PROPHET
Chuck Prophet behoeft nauwelijks introductie. Hij werd beroemd in de jaren ’80 als lid van de charismatische band Green on Red. Nadat die band in 1992 ophield te bestaan begon voor Prophet een mooie solocarrière. Een optreden van Chuck Prophet en zijn band The Mission Express staat voor een feestje op niveau waar de vonken vanaf spatten.
 
THE BARR BROTHERS
Hun sound is uniek: dromerige Keltische folk, West-Afrikaanse blues, complexe ritmes op de harp, het blijkt allemaal prachtig samen te smelten.
   
BAPTISTE W. HAMON
Parijzenaar Baptitste W. Hamon zingt in zijn moerstaal Frans, maar zijn teksten en muziek passen perfect in de traditie van Amerikaanse folkzangers als Townes Van Zandt en John Prine. Zijn plaat ‘L’Insouciance’ nam hij op in Nashville.
   
JOHN MURRY
Het leven lachte Murry (1979) niet altijd toe. Na veel ups en downs, waarover hij prachtige songs schreef, verschijnt binnenkort van hem een nieuwe plaat die hij opnam in samenwerking met leden van Cowboy Junkies.

Line-up tot nu toe: Jason Isbell and the 400 Unit, Hurray For The Riff Raff, Chuck Prophet & the Mission Express, The Barr Brothers, Jesse Dayton, Baptiste W. Hamon, Tift Merritt, John Murry, Levi Parham en The Como Mamas. In totaal zullen zo’n twintig acts spelen op het festival. Meer namen worden spoedig bekend gemaakt.

Het muziekfestival TakeRoot is als een reis door Amerika die je van te voren niet al te goed gepland hebt, maar naderhand graag wilt overdoen.

TakeRoot
ZA 4 november 2017
16:00
De Oosterpoort,
Groningen/NL    Kaarten:
Prijs € 37,50
(excl. servicekosten)
Kaartverkoop via: website & kassa de Oosterpoort, Plato en ticketmaster.nl

Zie ook: http://www.takeroot.nl/