Van 7 t/m 9 juli vindt weer Gooikoorts plaats in het Belgische Gooik. Het wordt een extra feestelijke editie vanwege het derde lustrum, met topfolk van o.a. Kadril met Patrick Riguelle, Bruce Molsky, Coope, Boyes & Simpson en MANdolinMAN.

De organisatie meldt:

Gooikoorts 2017: de spot op onze pracht
 
Al vijftien jaar is Gooikoorts hét trefpunt voor de liefhebber van traditionele muziek. Uiteraard is deze editie een hoogtepunt en is de spot vooral gelegd op toppers uit de Vlaamse folk wereld. We mogen en kunnen best fier zijn op het muzikale talent uit onze contreien met kleppers en waarden zoals o.a. Kadril met gast Patrick Riguelle en het BVO. Beide groepen musiceren ongeveer al veertig jaar en slagen er nog altijd in om traditionele klanken mooi in te kleuren met een hedendaags gevoel. Uiteraard is ook het internationaal geweld aanwezig en zelfs levende legende Bruce Molsky, een naam die klinkt als een klok in de Amerikaanse 'old-time mountain' en roots muziek, staat op het podium met zijn nieuwe groep 'Molsky's Mountain Drifters'. Verspreid over drie dagen bieden we twintig concerten, een inspirerende concertmis en drie bals aan. Daarnaast is er een uitgebreide instrumentenbouwersmarkt, een festivalmarkt, workshops, de 'Sjato Miredo' voor de kinderen en randanimatie.

Een feestelijk kleedje en muzikaal vuurwerk 'pur sang'
Gooikoorts staat ondertussen vijftien jaar op de festivalkalender met de vaste ingrediënten die kenmerkend zijn voor het festival. Deze editie voor de gelegenheid extra bijgekruid tot een culturele en muzikale schat om duimen en vingers bij af te likken. We hopen dat onze bezoekers de muzikale verruiming met verstomming zal verbazen.
De vier virtuozen van MANdolinMAN uit Vlaanderen vragen het uiterste van hun instrumenten en het a capella trio Coope, Boyes and Simpson uit Engeland, bij ons vooral bekend door hun sublieme bijdrage aan de Passchendaele vredesconcerten, hun platenlabel heet niet voor niets 'No Masters'. Een staaltje Gooikoorts op zijn best en uiteraard is er nog veel meer te bewonderen deze editie.
 
Gooikoorts praktisch
- Van vrijdag 7 juli t.e.m. zondag 9 juli 2017
- Het volledige programma en extra informatie vind je op de website http://www.gooikoorts.be/ en Facebookpagina https://www.facebook.com/Gooikoorts