Door omstandigheden kan powerfolkband Matzko niet spelen op het festival Nieuw Akoestisch Peil op 25 februari in Eindhoven. Er is echter een uitstekende vervanging gevonden in de vorm van Lokale Mannen, een nieuw trio met gitarist en zanger Harry Hendriks (o.a. bekend van One Trick Pony, Tip Jar en als voormalig Vaste Man bij Gerard van Maasakkers).

Eind november speelden de Lokale Mannen hun eerste officiële optreden in Boxtel, en het BD stelde ze toen even voor:
Drie mannen die voor het eerst muzikaal samenwerken, pas sinds twee maanden. Harry Hendriks (50) uit Boxtel is de bekendste van de drie. De gitarist trad jarenlang op als begeleider van de Brabantse zanger Gerard van Maasakkers; hij werkt ook in het (muziek)onderwijs. Wim Kuipers (51) uit Boxtel is zanger en gitarist - sinds 1987 bekend van Kicking Bill, later van Droomtranen - en ook liedjesschrijver en organisator van wandelreizen. Peter van den Hurk (53) uit Liempde is toetsenist, speelt in de bandjes Go Rome en Mateus en is natuurkundige en wetenschapsschrijver.
Samen zingen en spelen ze louter Nederlandstalige liedjes. Eigen liedjes, geschreven door Kuipers of Hendriks. Liedjes met inhoud, geen platte feestnummers. Liedjes die over het leven gaan, maar geen levensliedjes zijn.
Lokale Mannen

De rest van de line-up van het festival blijft zoals eerder aangekondigd: Sido Martens (Fungus), Ad Grooten (Pater Moeskroen/Mannen van naam/Cowboy Billie Boem), Iwein Segers, Mannen met Baarden, Pyrolysis en QuiVive.

Zondag 25 februari 2018, Nieuw Akoestisch Peil in POPEI in Eindhoven
Aanvang 13:00 uur, entree: vrijwillige bijdrage.
Facebook: https://www.facebook.com/napeindhoven/.