Na een pauze van 10 jaar vindt op 19 augustus 2018 de 8e versie van het Triskell Zomer Folkfestival weer plaats. Niet in Merkelbeek zoals de eerste 7 festivals maar ditmaal in HEERLEN! Op een prachtige nieuwe plek,slechts 300 meter van het station Heerlen, in het intieme parkje achter Carbon 6, naast het Mijnmuseum, kunt U op zondag 19 augustus tussen 13.00 en 22.00 uur een keur van muzikanten uit Ierland, Schotland, Belgie, Frankrijk, en Nederland, bekend zijn al: Folkcorn, Helen Flaherty Band, Naomi Vercauteren Trio en Terry Clarke-Coyne & Philip Masure. Dit alles onder het genot van heerlijke drankjes en hapjes in het foodcourt.

Via de mail ontvingen we de volgende aankondiging:

MOEDERS HOUDT UW DOCHTERS IN HUIS !!!
MUZIKANTEN KOMEN IN DE STAD !!!
De eerste namen van het Triskell Folkfestival 2018 zijn bekend:
Op het hoofdpodium zullen spelen [volgorde wordt later bekend gemaakt]:
Folkcorn:  De bekende formatie uit Wageningen die al meer dan 40 jaar het Nederlandse Folkrepertoire uitdragen. Voor de fans van Get Paraat, uit lang vervlogen tijden, zal een moment van herkenning bij menig lied optreden. Er wordt uit hetzelfde altijd frisse vaatje getapt. Folkcorn bestaat uit: Marja van der Zee, Jitze Kopinga, Anneke Rot en Laurens van der Zee.
Helen Flaherty Band:  bestaande uit Helen Flaherty [SCO] - Philip Masure [BE] - Siard De Jong [NL] en Isaac Muller [NL] brengt een breed programma van Ierse en Schotse muziek met vier maal zang naast fluit-viool-citer-gitaar en bodhran. Zoals ze zelf zeggen: Traditional and contemporary song and melodies, with both fresh and innovative arrangements.
Naomi Vercauteren Trio: Naomi Vercauteren is een Belgische violiste die met Jan Debrabandere (gitaar, zang) en Bert Ruymbeek het naar haar genoemde trio vormt. De sound die het drietal produceert zou je kunnen omschrijven als ‘de hedendaagse Vlaamse folksound’. Echter: Trio Vercauteren niet een van de velen. Ze wijkt op momenten duidelijk af van de gemeenschappelijke deler. Hun zeer recente nieuwe CD bewijst dit.
Terry Clarke-Coyne & Philip Masure: De combinatie van een prijzen winnende fluitspeler uit Ierland en  een begnadigd gitaarspeler uit Belgie, beide voorzien van een prachtige stem en de meenschappelijke liefde voor het Ierse en Keltische repertoire staat garant voor een fantastisch concert. Beiden hebben samengewerkt met alle groten uit de Ierse, Vlaamse en Internationale folkmuziek. Nu als duo op het Triskell Folkfestival 2018.

Belangrijke gegevens:
Waar: Carbon6 Heerlen

Wanneer: zondag 19 augustus tussen 12.00 en 22.00 uur

Entree: 5 euro

Waarom: omdat het kan en leuk wordt!