Boink Festival in Borsbeek dit jaar drie dagen

De vierde editie van het Boink-festival in Borsbeek bij Antwerpen krijgt steeds meer vorm. Het festival beslaat dit keer een dag meer. Op 13, 14 en 15 mei treden er een kleine twintig groepen op.
Vrijdag de dertiende wordt geopend met stomende Mexicaanse mestizo, veel cumbia invloeden en chicano muziek, tropische folk dus met midden amerikaanse roots. De huis-dj zal het vuur daarna nog eens opstoken.

Zaterdag 14 mei is naar goede gewoonte weer volledig gevuld met folk in de breedste zin van het woord. Urban Trad is de topper van de dag. Ook de dansfolk is aanwezig met Embrun, een groep die momenteel helemaal doorbreekt en menig muziekliefhebber zal verbazen. Bijna alle andere contracten zijn besproken en worden binnenkort afgerond , er zullen naast een aantal Belgische ook Italaanse, Ierse en Nederlandse bands (Dubius) op het podium staan. Folk Dj Bryzze (Dranouter enz....) sluit de avond (nacht) weer passend af.

Zondag 15 mei is de programmatie breder maar Snakes in Exile, weer één van de betere folk - rock groepen is al zeker, ook de "godfather" van de Belgische kleinkunst Ed Kooyman met Herman Van Haeren is er bij. Uiteraard komen er binnen korte tijd meer namen vrij.
Twee podia zorgen ervoor dat elke muziekliefhebber probleemloos alles kan meepikken van het aanbod, geen overlappingen dus. Een grote ruimte is er voorzien voor de jongste festivalgangertjes met veel animatie en spelmogelijkheden. Uiteraard een (h)eerlijke keuken, een kleine wereldmarkt en nog veel meer op een unieke en enig mooie locatie, het Fort 3 van Borsbeek. Genoeg schuilmogelijkheden in geval van regen, een ruime parking en een gratis camping. Zaterdag en zondag gaan de deuren van het festivalterrein open om 13.00 u. Vrijdag zal dat rond 19.00 u zijn

Binnenkort meer informatie hier op folkforum of op de boinksite www.boink.be. Mailen kan naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

<>