melanie horsnell
Melanie Horsnell, foto Kitty Hazell

De serie concerten in het Eindhovense Muziekcentrum onder de noemer 'Ad van Meurs presenteert' wordt dit seizoen afgsloten op vrijdag 20 mei met een Naked Song Festival. Naast de reeds gecontracteerde Mike West en Katie Euliss en Tucker Zimmerman combo is nu voor die avond ook Melanie Horsnell uitgenodigd. Er komt nog één act.
Vóór het afsluitende Naked Song Festival biedt 'Ad van Meurs presenteert' nog twee concertavonden met op dinsdag 22 februari Sarah Lee Guthrie & Johnny Irion en Ruud Hermans en op donderdag 7 april Griebo (Wouter Vandenabeele & Tom Theuns) en de Jopie Jonkers Groep.

Melanie Horsnell
Melanie Horsnell uit Sydney, Australië, debuteerde afgelopen jaar met het album The Adventures of...
Dirk-Jan Arendsman kwalificeerde die cd in het Parool als één van de sterkste kandidaten voor de titel Lekkerste Zomerplaat van 2004: ...veel zonnigere, lichtvoetigere en ouderwets pakkender popliedjes dan de twaalf van deze vijfentwintigjarige singersongwriter zul je de komende maanden niet gauw tegenkomen. (...) Met die prettig onbespoten meisjesstem, die ergens inhangt tussen Carol van Dijk van Bettie Serveert, Janis Ian en Jewel-toen-ze-nog-leuk-was. Met dat fijne Hammond-orgeltje. En met die hele bonte stoet aan instrumenten - van glockenspiel tot 'warped guitar' - die die subtiele, vaak ongegeneerd Beatleske liedjes opvrolijken. En tussendoor hoor je in de mooie tokkelballad Sometimes de sporen van het feit dat Horsnell naast een doorgewinterde straatmuzikante ook een heel aardige klassiek gitariste is....

Bart Ebisch recenseerde op www.altcountry.nl een concert dat ze afgelopen zomer gaf bij BRTO in Bergen op Zoom:
...De vraag was of haar rijk gevulde studioliedjes stand zouden houden op het podium waar ze alleen stond met klassieke Spaanse gitaar om haar nek. En dat deed de in hippie-outfit gestoken - rode lakschoenjes, spijkerbroek, felgele blouse met passend rood colbertje en grote, donkere hoed - Australische. (...) In alle kaalheid bleef een fris rootsliedje als Pink High Heels (op plaat in dixielandsetting) makkelijk overeind. Dat komt omdat Horsnell een prima zangeres is die bovendien een verfijnde manier van gitaarspelen heeft. Op haar cd viel dat niet zo op, maar hier dus wel. Ze is klassiek geschoold en dat vertaalde zich in soepel gitaargetokkel met staccato-uitstapjes. Het maakt haar nu-folkpop extra speciaal....

Seizoen 2005-2006
Voor de volgende serie in het seizoen '05-'06 is Van Meurs al volop in de weer. De data liggen al vast, ook enkele namen. Elke avond treden er twee acts op. 25/10: Bright Blue Gorilla plus ..., 29/10 Caroline Aiken plus ... 2712 In 'foyer/bar' Mijheer Frits een band optreden van Bart Jan Baartmans, 24/1/06: Slampampers met hun theatershow plus ..., 7/3/06 Tannahill Weavers plus ..., 4/4/06 Norland Wind plus ..., 2/5/06 Bandoptreden in mijnheer Frits door ..., 28/5/06 Naked Song Festival met o.a. Carrie Rodriguez plus David Rodriguez en Javier Merchez (percussie en sax), Denice Franke plus nog twee acts onder wie waarschijnlijk ook The Watchman met nieuw spul en hoogstwaarschijnlijk een alternatieve bezetting.