JW Roy, Yearlings en Beansprouts op Under the Tree Singersong Evening in Koudekerk a.d. Rijn

Aanstaande zaterdag 22 januari organiseert Trouble Tree FolkConcerts in de Ridderhof in Koudekerk aan de Rijn voor de 5e maal de Under the Tree Singersong Evening. Deze keer met twee Nederlandse Americana toppers The Yearlings en JW Roy, die al eerder present waren op een vorige editie van Under the Tree. De avond wordt geopend door het Americana-duo Beansprouts.

Beansprouts
Beansprouts bestaat uit Martijn de Kleer (zang, gitaar, banjo, fiddle, mandoline) en Liebeth Kemerlings (zang, gitaar, banjo). Ze zijn al jaren bezig als muzikant en singer-songwriter in diverse groepen en projecten en sinds een jaar bij elkaar als duo. Hun debuut album met eigen songs komt eraan. Hun muziek is diep geworteld in de legendarische Carter Familie traditie. Gepassioneerd, sfeervol, authentiek, maar op eigenwijze varieert Beansprouts tussen songs, ballads en instrumentals, veelal tweestemmig gezongen en begeleid met allerlei akoestische instrumenten. Alle grote levensthema’s komen voorbij: liefde, haat, vreugde, verdriet, religie en de dood. Pure Amerikaanse folk die de harten doet verwarmen.

JW Roy
JW Roy was al twee keer eerder als singer-songwriter solo te gast bij Trouble Tree. Deze keer komt hij met een deel van zijn vaste band met gitarist Ruud van den Bogaard en op de contrabas Harmen de Bresser. Ondanks lovende recensies van zijn voorlaatste cd “Keep it Coming” kreeg JW Roy niet de erkenning en waardering die hij verdient. Nog steeds wordt hij onderschat, onderbelicht en is hij veel te weinig te horen in de media. Zijn laatste cd “Kitchen Table Blues is een parel om te koesteren vanwege het grote verdriet, gevoel en de zorgvuldige productie. Een hartverscheurend relaas over de crisis die hij thuis doormaakte met zijn lief rond de keuken tafel en hoe zij samen deze worsteling de baas bleven. Verdriet, verlangen, passie, berouw, zelfmedelijden, hoop en opnieuw beginnen. Een indringend album van zeldzame klasse met geen woord en noot teveel door die prachtige stem van JW met dat rafelige randje en het grote gevoel en de uitstekende, passionele muzikale inkleuring van zijn begeleiders.

Yearlings
The Yearlings gaan de avond net als twee jaar terug spetterend afsluiten. Hun laatste cd heet “Utrecht”, een gitaarplaat met internationale allure, stevig geworteld in de stad waar het al een paar jaar gebeurt. Klinkt wat rauwer dan hun debuut-cd en bevat twaalf ijzersterke liedjes tussen melodieuze gitaarpop en rootsy gitaarrock. Het geluid van de band wordt vooral bepaald door vele snaren en sterke melodieën. “Als R.E.M. in de jaren een alternatieve country plaat had gemaakt waren ze bij zoiets uitgekomen”, aldus Olaf Koeneman, zanger, gitarist en liedjesschrijver, die de microfoons deelt met zanger gitarist Niels Goudswaard. Aan de basis ligt het sobere en overtuigende ritme werk van Herman Gaaff (bas) en Léon Geuyen. De vele gitaren worden bespeeld door de beide zangers, door Bertram Mourits (slide) en de even eigenwijze als onnavolgbare René van Barneveld (pedal steel), ooit gitarist van de legendarische Urban Dance Squad

De zaal aan het Arie Hogenespad 1 in Koudekerk a/d Rijn is open vanaf 20.00u en 1e concert begint om 20.45u. De entree is € 12,= en reserveren via 071-3414647 of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Voor meer info: www.ttfc.nl.