Vlaams New Folk Festival in Enschede

Komend seizoen viert Folkclub Twente haar eerste lustrum. Dat begint gelijk goed met een gratis festival donderdag 16 op de Oude Markt in het gezellige centrum van Enschede (vlak bij het ns-station). Dit Vlaams New Folk Festival maakt onderdeel uit van het Enschede Muziek Festival.
Het folkfestival, dat om 19:30 uur begint, staat in het teken van de zeer dansbare Vlaamse New Folk. Op het programma staan de Vlaamse topbands GOZE, Follia! en Balbrozijn (Ambrozijn met bal-programma).
Ambrozijn-trekzakspeler Wim Claeys (initiator van de Boombal rage in Belgie) zal samen met gitaar-virtuoos Maarten Decombel vooraf als GOZE een dansinitiatie begeleiden. Dansinstructie wordt dan gegeven door de ervaren Vlaamse dansleraar Pros.

Hele nacht
Na middernacht gaan het gewoon door met dansen en spelen in de sociëteit van Café de Geus (ook op de Oude Markt). Open podium met o.a. Lirio en de Folkguerrilla zonder versterking en rook tot aan de eerste trein (ongeveer 6:00). Eeterij De Planeet, onderweg naar het station, gaat die ochtend anderhalf uur eerder open, zodat de terugreis weldoorvoed kan worden aanvaard. (Voor muzikanten is er een instrumentengarderobe tijdens het festival). Bij slecht weer wijkt het graits toegankelijk festival die avond overigens uit naar de balzaal van de schouwburg)
Zie ook: http://folk.twente.org/