Bijlokefestival met o.a. Olla Vogala en Sioen

De Bijloke zet met het Bijlokestival in Gent al feestend het nieuwe seizoen in. Op vrijdag 27 en zaterdag 28 augustus kun je gratis proeven van wat er tijdens het komende concertseizoen te wachten staat. Neem dat proeven ook letterlijk: een hapje en drankje (aangeboden door het Spaans Huis) aan een democratisch prijsje staan eveneens op het menu.

vrijdag 27/08
20u - 20u45:
Voor het eerst treedt er een symfonisch orkest op tijdens het Bijlokestival: het Vlaams Radio Orkest brengt o.l.v. Steven Decraene, pas afgestudeerd aan het conservatorium van Gent, een selectie uit zijn afstudeerproject Der Silbersee van Kurt Weill - een stuk dat Weill zelf omschreef als "muziektheater met mensen van vlees en bloed".
21u15 - 22u:
De Iraanse zanger Shâhrâm Nâzeri mag dan wel een van de meest bekende en gerespecteerde zangers uit Iran zijn, hem in levende lijve het traditionele Perzische repertoire horen vertolken, is een unieke belevenis.
22u30 - 23u15:
Olla Vogala en Wouter Vandenabeele ontbreken nooit op het appel. Dit keer gaat het onvervalste wereldfolkmuziekensemble de confrontatie aan met de Napolitaanse tenor Luciano Catapano.

zaterdag 28/08
20u - 20u45:
Het Vlaams Radio Orkest bijt, nu o.l.v. Baldur Brönniman, opnieuw de spits af met Introduction et Rondo Caprioso van Camille Saint-Saëns en The Chairman Dances van John Adams.
21u15 - 22u:
New Tales of eigentijdse avontuurlijke verhalen van oude muziekspecialist Paolo Pandolfo (gamba) samen met zijn broer Andrea (trompet) en zangeres Laura Polimeno.
22u30 - 23u15:
Het slotakkoord is weggelegd voor Sioen, die de jazztoer opgaat, zich voor de gelegenheid omringt met jazzmusici en daardoor de nieuwsgierigheid van vriend en vijand aanwakkert.