Gentse Feesten trekken opnieuw ruim 1,5 miljoen bezoekers

De Gentse Feesten hebben dit jaar 1,5 à 1,7 miljoen bezoekers naar de binnenstad gelokt, aldus feestenburgemeester Daniël Termont. Dat is evenveel, maar niet meer dan vorig jaar. Voor een deel heeft dat te maken met meer regen dan vorig jaar. Een andere oorzaak was de rustige laatste dag, veroorzaakt door een staking van al het openbaar vervoer die dag in Gent.

Het was afgelopen maandag tijdens de laatste dag - de dag van de lege portemonnees - rustiger in de stad dan normaal op de laatste dag van de Feesten. Ook het afsluitend bluesconcert van Roland van Campenhout, dat twee uur duurde, trok minder volk dan verwacht. Door een staking reden die dag geen trams en bussen in de binnenstad en er ook geen shuttles vanaf de parkeerplaatsen aan de rand van de stad. Normaliter maakt 10 procent van de bezoekers aan de Gentse Feesten gebruik van het extra aanbod van De Lijn.
Gespreid over de tien dagen, waren er in elk geval veel meer bezoekers vanaf 's middags: op alle pleinen was er dit jaar een middagprogrammatie. Ook het aanbod kinderactiviteiten is gegroeid.
Daniël Termont heeft al enkele aandachtspunten voor de volgende editie. Zo moet elk plein nog meer een eigen gezicht ontwikkelen met zijn programmering.