Music Meeting goed voorbereid op nattigheid

Na negentien jaar in onder andere de Schouwburg en de Vereeniging te hebben geresideerd, staat Music Meeting dit weekeinde voor het eerst buiten in het Park Brakkenstein in Nijmegen. Onder de majestueuze bomen is het haast net zo goed schuilen als onder de bijzondere vleugeltenten. Maar laatstgenoemde herbergen met paars leer beklede stoeltjes en dat is wel zo prettig, gezien het feit dat het geen weer wordt voor een picknickkleed.

De organisatie wil juist deze twintigste editie mikken op een breder en vooral jonger publiek. Voorgaande jaren lag de gemiddelde leeftijd rond de veertig. Als er prachtig weer voorspeld zou zijn, hadden de organisatoren wel durven rekenen op zo'n vijf- á zesduizend bezoekers. De huidige weersverwachting indachtig, hopen ze nu op een opkomst ongeveer gelijk aan voorgaande jaren. Toen kwamen een kleine vierduizend mensen wereldmuziek beluisteren.

Productieleider Martijn Kok weet dat het best lastig is om een nieuw en jong publiek te lokken. Tegen Danielle Linders zegt hij in de Gelderlander: "Veel mensen kennen Music Meeting helemaal niet. Dan leent een park als dit zich voor het verleggen van grenzen."

Aan de circa honderdvijftig vrijwilligers en veertig freelancers zal het niet liggen. Iedereen is hoopvol gestemd. Voor het eerst geen galmende zaal, maar een natuurdecor. Martijn benadrukt dat Music Meeting de allerbeste kwaliteit nastreeft. "Dat staat op de absolute nummer één." En het weer? "Zolang het maar niet de hele dag hoost. Af en toe een bui, dat komt wel goed."
Bron: De Gelderlander