Muziekrecencent Gijsbert Kamer moppert op zijn plekje op volkrantblog.nl over het optreden van Paul Simon tijdens het North Sea Jazz Festival, afgelopen weekeinde in Rotterdam: ...tjonge wat was het optreden van Paul Simon saai zeg...

...Het oogde vreugdeloos, die band wilde maar niet swingen, en de selectie uit Simons toch behoorlijke liedjesboek had ook wel beter gekund. (...) Zeldzaam vervelend eigenlijk dit concert waarvoor door de bezoekers ook nog eens extra betaald moest worden. (...) Pas toen hij even alleen Sound Of Silence zong, voelde ik iets van de magie die hij met Art Garfunkel in de veel grotere ArenA een jaar of vier geleden wel wist over te brengen...', aldus Kamer.

Simon had het ook bij de fotografen begaaid. Hij vaardigde een volledig verbod uit op het maken van foto's tijdens zijn concert. Resultaat: alle fotografen woedend. Ook directeur Jan Willem Luyken van North Sea Jazz vond het vervelend dat beroepsfotografen met steeds meer beperkingen te maken krijgen. Als organisator zegt hij echter gebonden te zijn aan de eisen die het management van Paul Simon voorafgaande aan het optreden heeft gesteld. Simon was tot verdriet van de organisatie ook onbenaderbaar voor interviews of andere activiteiten.