-door Jeroen van Zuylen-
Terwijl onze lage landen al twee maanden zuchten onder een enorme droogte, vond in het Vlaamse Pajottenland vrolijk de zestiende editie van Gooikoorts plaats.

-door Mirjam Adriaans, foto's Ronald Rietman-
Met toffe bands als Airboxes en Naragonia uit België en het Franse Beat Bouet Trio heb je al een mooi affiche, als dan vervolgens de weergoden ook nog gunstig gezind zijn en een kleine 200 bezoekers de weg weten te vinden naar je festival dan is de dag ronduit geslaagd. Het kleine maar heel fijne Dennefeest beleefde een topeditie gisteren.

-door Mirjam Adriaans, foto's Ronald Rietman-
Folkwoods
en Parkfest zijn terziele, maar dat er wel degelijk draagvlak is voor folkmuziek in Eindhoven bleek gistermiddag in een bomvol POPEI, waar de eerste editie plaatsvond van Nieuw Akoestisch Peil. De grote publieke belangstelling voor de mooie Nederlandse luisterliedjes van Sido Martens, Ad Grooten en De Lokale Mannen, de fijne Amerikaanse folk van De Mannen Met Baarden en de dansbare muziek van Pyrolysis en QuiVive laat zien dat het folkhart in Eindhoven nog steeds klopt.

-door Mirjam Adriaans, foto's Ronald Rietman-
Hoewel Naked Song kleiner is geworden ten opzichte van voorgaande jaren viel er gisteren nog volop te genieten van mooie muziek en moesten er keuzes gemaakt worden. Die van mij pakte erg goed uit met heerlijke optredens van Wink Burcham, Christof van der Ven en Sheesham and Lotus & 'Son, een bijzonder nachtegaalconcert van Sam Lee en een prachtig eerbetoon aan de geestelijk vader van het festival, Ad van Meurs.

-door Mirjam Adriaans, foto’s Ronald Rietman-
Het leek een festival te worden zoals de voorgaande vijf edities, met het verschil dat dit de laatste CaDansa zou zijn, omdat organisatrice Louise Marius enkele maanden geleden aankondigde dat ze ermee stopte. Met veel plezier en enthousiasme wordt er gedanst, een of meer workshops gedaan en geknuffeld met vrienden. Tot op zaterdagavond, dan breekt de zon door met de stralende gezichten van zowel Louise Marius als Selena van Hesteren die haar gaat opvolgen. Er zal ook in 2018 een CaDansa georganiseerd worden.