Donderdag Folkbal Eindhoven met Lirio

Lirio leidt aanstaande donderdag het maandelijkse Folkbal Eindhoven. Bovendien wordt er muziek gemaakt door 'huisorkest' Travak en is er dansinstructie. Het Folkbal Eindhoven is donderdag vanaf 20 uur in café Wilhelmina aan het Wilhelminaplein in Eindhoven. Entree 5 euro.
Lirio
Hoe swingend kan traditionele Franse, Vlaamse en Nederlandse muziek zijn? De vier jonge muzikanten van Lirio bewijzen dat folk leeft, prachtig is en flink kan swingen! Enthousiast laten zij de nieuwste volksmuziek horen, door hen zelf geschreven, of gearrangeerd en bewerkt tot een eigentijdse en eigenwijze mix.
Lirio bestaat uit vier jonge muzikanten uit het midden van het land. Zij doen hun inspiratie vooral op tijdens folkfestivals en dansfeesten. Met viool, trekharmonica en doedelzak worden melodische arrangementen bepaald, terwijl de gitaar, percussie en de contrabas de sterke ritmische basis leggen. Hun melodieën zijn voornamelijk afkomstig uit of geïnspireerd op de Franse en Nederlands-Vlaamse dansmuziek, maar doordrenkt met invloeden uit de hedendaagse popmuziek en wereldmuziek.
Met deze mengeling maken zij een geheel eigen stijl, die een energieke en eigentijdse draai geeft aan traditionele dansmuziek. Natuurlijk speelt Lirio haar muziek het liefst daar waar ze ook voor bedoeld is. Lirio speelt regelmatig op de folkbals van de Folkguerilla en heeft gespeeld op het Gentse Boombal en tijdens de Gentse Feesten in 2003.

Lirio bestaat uit:
Wouter: trekzak, doedelzak, fluit
Gerdien: viool
Sander: gitaar, cajon
Tom: contrabas
www.lirio.tk

Volgende folkbals:
donderdag 20 mei (Hemelvaartsdag) het grote Folkbal meets Boombal (zie elders in deze rubriek) en donderdag 17 juni het laatste Folkbal voor de zomer met TRAVAK & Guests.
zie ook: www.folkbal.nl