Concert, folkbal en dansinstructie in Zutphen met Lirio

Het Odeon Podium Wereldmuziek presenteert in Zutphen een concert en folkbal door de groep Lirio. Zaterdag 27 maart is het te doen in het Berkeltheater in Zutphen.
Hoe swingend kan traditionele Franse, Vlaamse en Nederlandse muziek zijn? Talent van eigen bodem, met een schat aan Nederlands, Vlaams en Bretons repertoire, bewijst dat met zowel traditionals als eigen werk, bewerkt tot een eigentijdse en eigenwijze mix. Bekende en onbekende melodieën, welke uitnodigen tot dansen, op een frisse manier gebracht, of traditioneel vertolkt.

Lirio bestaat uit vier jonge muzikanten die hun inspiratie vooral op folkfestivals en dansfeesten opdoen. Met viool, trekharmonica en doedelzak worden melodische arrangementen bepaald, terwijl de gitaar, percussie en contrabas de sterk ritmische basis leggen.
Hun melodieën zijn voornamelijk afkomstig uit of geïnspireerd op de Franse en Nederlands-Vlaamse traditionele muziek, maar doordrenkt met invloeden uit de hedendaagse popmuziek en wereldmuziek. Met deze mengeling maken zij een geheel eigen stijl die een energieke en eigentijdse draai geeft aan traditionele muziek. Het concert wordt gevolgd door een FOLKBAL.

Lirio bestaat uit:
- Wouter: Trekzak, doedelzak, fluit
- Gerdien: Viool
- Sander: Gitaar, Cajon
- Tom: Contrabas

Meer informatie op www.lirio.tk

27 Maart 2004: Lirio: originele, eigentijdse en swingende folk en folkbal. 20.00 Concert & folkbal Entree: EUR 10.- / Kinderen en scholieren EUR 5.- Berkeltheater, Weerdslag 14A, Zutphen Informatie en reserveringen: 0654326656
Bijzonderheid:
16.00 uur - dansinintiatie door Floor Dankers (Vlaamse en Franse traditionele dansen: erg leuk, niet moeilijk!)
18.30 uur - maaltijd Opgeven voor dansles en maaltijd tot 23 maart: tel. 06-5432-6656 Kosten dansinstructie + maaltijd + concert: EUR 16.- , scholieren EUR 8.-