Nog 10 plaatsen dansworkshop in Utrecht

Op zaterdag 21 februari wordt voor de tweede keer een dansworkshop in Utrecht georganiseerd onder de titel "Dansen met Mevrouw Janssen". Er is nog plaats voor tien cursisten.
De organisatie is in handen van de twee Utrechtse leden van de Folk Guerrilla: Dimitra Hierck en Arnold Keizer.

Door de toenemende belangstelling voor traditionele volksmuziek en het folkbal/spansbal, maar ook vanwege het ontbreken van goede beginnerscursussen leek het hen een goed idee een dansmiddag aan te bieden aan mensen die deze dansen willen leren of beter willen beheersen. Ze richten zich op de beginners en op de mensen die wel eens op een bal hebben gedanst en nu de dansen echt goed onder de knie willen krijgen.
Maar gevorderde dansers die een middag lekker willen dansen en ook nog een paar variaties willen leren zijn natuurlijk welkom.
Ook voor muzikanten die deze dansen begeleiden of willen gaan begeleiden is het een nuttige cursus; je kunt een bourrée of mazurka pas echt goed spelen als je 'm ook kunt dansen.

Onder leiding van Ineke Janssen Steenberg en op live muziek (trekzak en doedelzak) kunnen de deelnemers kennismaken met dansen als de bourrée, de jig, de cercle en de an dro.

De eerste workshop vond plaats op 13 december vorig jaar met 22 deelnemers waarvan een deel zich al weer heeft ingeschreven voor de tweede editie. Vanwege de grote belangstelling is er voor 21 februari een grotere ruimte geregeld zodat er nu plaats is voor 30 dansers. Tot nu toe hebben zich al bijna 20 deelnemers aangemeld en is er dus nog plek voor 10 dans-enthousiastelingen.

De dansmiddag duurt van 13:00 - 17:00 uur en wordt gehouden in cultureel centrum Parnassos, Kruisstraat 201 in Utrecht. De kosten voor de dansworkshop zijn 12,50 euro. Voor meer informatie en inschrijvingen: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Arnold Keizer meldt ook nog dat er op 15 mei een balfolk in Utrecht plaats gaat vinden en dat er op de laatste donderdag van de oneven maanden een volksmuzieksessie wordt gehouden in café Averechts in Utrecht.