Fikse Vlaamse inbreng op Folkbal meets Boombal in Eindhoven

Naast een vijftal Nederlandse formaties zal ook de Vlaamse folkdans-scene goed vertegenwoordigd zijn tijdens het grote Folkbal meets Boombal op Hemelvaartsdag in Eindhoven. Naast het reeds eerder aangekondigde concert van de jeugdige Vlaamse revelatie AedO staan op het affiche ook DJ Jåk, Naragonia en de Boombal Allstars.
Naragonia bestaat uit Toon Van Mierlo (diatonische accordeon, doedelzakken, fluiten e.a.) en Pascale Rubens (diatonische accordeon).
Van de Boombal Allstars varieert de samenstelling, maar het gaat steeds om muzikanten die al vaker in verschillende samenstellingen op het Gentse Boombal speelden.

Verder op 20 mei (Hemelvaartsdag) op het Wilhelminaplein (binnen en vooral buiten!) tussen 14 en 23 uur (entree gratis) : Halewyn, dansinstructie door Travak met Wilco en Yvonne, De Zoete Inval, Folkcorn en Lutgerink/vd Berg. Ook zijn er diverse stands en catering.

Op de dag ervoor, 19 mei, zal 's middags in de Openbare Bibliotheek in Eindhoven, aan de Emmasingel, vlakbij het Wilhelminaplein, Folkcorn optreden en uitleg geven over de instrumenten en de oorsprong van de liedjes. Tevens extra aandacht in de bibliotheek voor Folk, met Cd's Liederenbundels, boeken etc. Entree gratis. Zie www.obeindhoven.nl

Zie ook www.folbal.nl