Via Minco Bijlsma bereikte ons het trieste bericht dat afgelopen vrijdagnacht Johan Behling is overleden. De uitbater van café Reiderland in Nieuweschans was fanatiek medewerker en regelneef in samenwerking met de organisatie van het Keltisch Midzomerfestival in Bad Nieuweschans. Johan Behling werd slechts 50 jaar oud.

Celtic Folk Group Rapalje koos in 2006 De Oude Remise in Bad Nieuweschans uit om hun 10-jarig jubileum te vieren. Er werd een klein marktje omheen georganiseerd om de bezoekers in afwachting van het jubileumoptreden wat activiteit te bieden. Het werd een groot succes. Nog voor het stof was neergedwarreld waren de plannen al gesmeed om in 2007 een meerdaags festival te organiseren, nu samen met meerdere ondernemers uit het dorp, de stichting Bruisend Bad Nieuweschans, en met de Keltische leefgroep Woads die in Tjuchem een ook voor publiek toegankelijk Keltisch dorp opende. Johan Behling was hier regelmatig te vinden.

We wensen zijn familie en vrienden veel sterkte bij het verwerken van dit verlies. Café Reiderland heeft een hyves-pagina waarop condoleances kunnen worden achtergelaten: http://cafereiderland.hyves.nl.

johan behling
Johan Behling, 29 oktober 1959 - 28 november 2009