John Doonan inspireerde tal van andere muzikanten

All-Ireland and World Piccolo Champion John Doonan is op 80-jarige leeftijd overleden. John rookte fors, maar had adem genoeg voor zijn indrukwekkende fluispel... Hij dronk meer whiskey dan wie ook, maar was op het podium altijd een toonbeeld van energie...
John is de grote man achter The Doonan Family Band, die ruim 25 jaar de podia onveilig maakte met bijzonder dansbare ierse tunes en mooie songs. Zo speelde The Doonan Family met groot succes op het eerste Folkfestival in Zwolle in april 1990 voor zo'n 450 enthousiaste liefhebbers (en dat in een tijd dat er in Nederland nauwelijks aandacht voor folkfestivals was, ja… Zwolle is het oudste nog levende folkfestival in ons land).
Pa Doonan was bekend als the 'Whistling Welder'. Voor hij met zijn zoons de Doonan Band vormde was hij al ruim 25 jaar actief als muzikant. Hij was een echte pionier en had grote invloed op collega's en op de muziek in zijn thuisbasis in het noorden van Engeland, maar ook in Schotland en Ierland. John werd op het podium omringd door zijn zoons Mick (piccolo, fluit, whistles, uillean pipes en zang) en Kevin (viool en zang). De band werd gecompleteerd door Phil Murray (bas) en Stu Luckley (gitaar en zang). Met hun gedreven stijl, speelden ze vele zalen over de hele wereld plat. En op het hoogtepunt verschenen dan ook nog eens twee danseressen op het podium, Johns kleindochters Frances en Sarah.
The Doonan Family Band bracht twee cd's uit:
Fenwick's Window in 1991 en Manna From Hebburn in 2000.