Gé Reinders (Limburgse singer/songwriter):

De Ieren zongen mee met 'Haaj mich vas'

Mijn mooiste moment was in Ierland. We moesten daar zelf spelen en mijn vrouw en ik bleven daar nog een week. Men had ons verteld dat er op dinsdag avond mooie muziek was in het Lyre Heritage Centre (County Waterford).

Wij reden er naar toe en konden het niet vinden. Volgens de folder zouden er borden staan. Wij zagen geen enkel bord. We belden het nummer dat op de folder vermeld stond, en kregen geen gehoor. Na een uur zoeken stonden bij een huis enkele mensen die we aanspraken. Zij waren zo vriendelijk om voor ons uit te rijden. We kwamen uit bij een schuur waar wel twintig auto's stonden.

Binnen in de schuur zaten zo'n dertig mensen bij een open haard in een kring en er werd gezongen. Om beurt zong er iemand. Kippevel! De begeleiding ( drie accordeons, een trommel en een vrouw met lepels ) was helemaal niet goed, maar dat maakte het eigenlijk alleen maar mooier. Af en toe werd er gedanst. En stevig gedanst, met acht man in 4 paren. Op een gegeven moment riep de vrouw die de bijeenkomst leidde: "History" Toen vertelde een man iets over het ontstaan van steenhopen langs de wegen.

Ze vroegen op een gegeven moment of wij ook wat wilde zingen. Ik heb a capella "Haaj mich vas" gezongen. Bij het derde refrein zongen er Ieren mee! Om 11.30 riep de leidinggevende dame:"Closing time" Iedereen stond op, zong het Ierse Volkslied, trok zijn jas aan en ging naar huis. Een pracht avond!

Hoje Gé

Gé Reinders Muziekuitgeverij Liedjes e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Website www.g-reinders.nl