Arnoud (Folkclub Twente):

Dansen op straat bij de Heksenketel

2003 stond voor mij nog meer in het teken van de balfolk. Ook in Nederland bleken de nodige balfolkies actief te zijn en ik heb nu een aantal lessen gevolgd, want het was hoog tijd voor wat verfijning..

Festival Interceltique in Lorient, afgelopen zomer tussen Dranouter en Folkwoods in, was een belevenis. Elke middag les in de ondoenlijke hete sporthal en elke avond de praktijk op Fest-Noz daar en elders (betaald met de grote namen) in een gigantische tent.
Ook het Borzee-weekend, een folkbroeinest in de Belgische Ardenne, was erg leuk (goed eten ook). Voor het mooiste moment kom ik dan ook bij balfolk uit en wel het Feest van de Folk in Belgie. Het begon al goed met een bomvolle Centrale voor het mega Boombal in Gent. De volgende dag naar de nieuwe Heksenketel folkclub in Antwerpen waar we ook konden blijven slapen. De Heksenketel bleek erg gezellig en het cafe niet zo groot, maar dan kan er natuurlijk ook op straat gedanst worden. Vooral de 2e dag toen we de monitor speakers in de open ramen gezet hadden was de straat tot diep in de nacht vol met dansers. Menig passant liet zich tot een dansje verleiden en dat alles op live muziek uit de club (oa Magingma en Twalseree). De foto's zoals bigaande spreken voor zich...


Image

Meer foto's van het buiten dansen op site De Heksenketel

Wat betreft Folkclub Twente begon het in januari gelijk goed met verrassend leuke Folk Rose en Follia kreeg in september zowaar mensen aan het dansen. Maar het hoogtepunt was voor mij toch het geweldige concert van Joop Visser deze maand. De goed gevulde zaal hing aan z'n lippen, lag regelmatig dubbel van het lachen en zong prachtig meerstemmig mee. Joop was dan ook geweldig op dreef. Absoluut zijn beste concert dat ik tot nu toe gezien heb.

Alvast prettige feestdagen,
Arnoud
http://folk.twente.org/