Maria van Doorn mailt: We hebben nog enkele plekken vrij op ons internationaal podium waar je jezelf als muzikant of je nieuwe duo/band kunt presenteren. Dit 4e jaar van het Talentpodium gebruiken we voor het eerste jaar de grote zaal van Het Klooster. Heb je interesse dan kun je je aanmelden voor ons Talent Podium op 3 november. Het Iers sessie festival www.ierssessiefestivalnuenen.nl vindt plaats verspreid over 6 cafés in Nuenen bij Eindhoven.

De in Nederland wonende Noorse snarenvirtuoos Michael Krumins biedt een 5-snarige Morgan banjo te koop aan. Hij mailde ons: Michael Krumins puts his 5 string Morgan banjo for sale The most popular and one of the most versatile banjos.

De Ierse band Kila speelt van 19-24 november 2019 in België. De laatste keer dat ze in ons land te zien waren was in 2001, op het Folkwoods festival in Eindhoven, dat helaas ter ziele is. Paul Verdonk stuurde een oproep, hij wil ze graag hier zien en ook het management van Kila bevestigt dat de groep graag in Nederland wil spelen als ze toch in de buurt zijn.

Stichting Volksmuziek Nederland organiseert het workshopweekend Venster op het Oosten van 13 t/m 15 september 2019. Je kunt je inschrijven voor klezmer, Griekse muziek, zang met liederen uit de landen van de Zijderoute of je kunt deelnemen aan de masterclass voor duo’s en trio’s. Voor het spelen van volksmuziek/folk kunnen alle akoestische instrumenten gebruikt worden.

Vera Rovers stuurde de volgende oproep: Woon je in Utrecht of omgeving en zou je graag willen meespelen in een wereldmuziekorkest? De Noordooster is op zoek naar nieuwe leden!

Van 17 t/m 19 mei vindt het Ophelia Festival 2019 plaats in Dilsen-Stokkem (B). Een workshopweekend voor en door vrouwen georganiseerd door Jorunn Bauweraerts (Laïs). Met workshops van o.a. Nikkie Van Lierop, Valentina Nigro, Jorunn Bauweraerts,...

Jocelyn Micklei stuurt de volgende oproep: Ik ben gitariste en zangeres (48) en ben op zoek naar een gitariste die ook makkelijk 2e stem zingt of lead en die ook de fingerpicking stijl goed beheerst om samen covers te doen van het duo Good Harvest, of andere folk singer-songwriter nummers om te bouwen naar 2 stemmige zang en fingerpicking stijl gitaarspel.

Lavinia Burke stuurt de volgende oproep: Ik zoek een gitarist van een beetje rond mijn leeftijd (40) die het leuk zou vinden om mijn te begeleiden met mijn reels & jigs op de harp. Utrecht/ omgeving. Gewoon voor de leuk, en zo blijf ik gemotiveerd om te oefenen. Eventueel met als doel ergens optreden of een keer meespelen in een sessie. Als we een groot succes worden is het misschien wel leuk om uit te breiden met meer muzikanten, bv. een bodhránspeler. Dromen mag!

 Van 5 t/m 7 april wordt er in Sint-Michielsgestel (naast Den Bosch) weer een workshopweekend georganiseerd door de Stichting Draailier & Doedelzak. Dit weekend is een aanrader voor iedereen die van zingen of van muziek maken houdt. Naast cursussen voor draailier en doedelzak en optredens, bal en sessies zijn er ook workshops nyckelharpa, trekharmonica, samenspel en zang. Inschrijven kan vanaf donderdag 24 januari 2019, 20:00 uur.

Op zaterdag 23 maart is er een optreden van het gyspy jazz kwartet van Lollo Meier in Restaurant d'Moriaan in Warmenhuizen. Voorafgaand aan dat concert is er 's middags vanaf 15:30 uur een workshop voor gitaarliefhebbers.

Leopold Wijdeveld stuurt de volgende oproep: Saxofonist zou graag eens wat experimenteren met folk / ierse / arabische of afrikaanse muziek. Heb ervaring in diverse muziekstijlen maar folk niet. Ik speel alle typen saxofoon.

Irmgard Kamphuis stuurt de volgende oproep: De organisatie van Balfolkcafé Groningen is op zoek naar solisten, duo’s of bands (het liefst uit het noorden van Nederland) die podium ervaring op willen doen. Je mag ook al ervaring hebben. Het is balfolk gerelateerd dus we verwachten dat je bv een jig, wals, scottish, mazurka, gavotte, cercle, hanterdro, bourree of andro kan spelen. Dat kan bijvoorbeeld tijdens de dansuitleg of tijdens het bal.

Wie het zomerzangweekend in juli gemist heeft krijgt nog een kans. Ook in de herfst organiseert Jorunn Bauweraerts (Laïs) een zangweekend rondom zeemansliederen. Van 16 t/m 18 november 2018 ligt de boot weer aangemeerd in de Westhoek in Vlaanderen. Ervaring is niet vereist, zie onderstaande info:

Gustaaf Modderman stuurt de volgende oproep: Beginnende groep wil graag middeleeuwse folkmuziek spelen en zoeken een fluitist(e) -mag blokfluit of dwarsfluit zijn- om onze groep (gitaar/ accordeon/ zang) wat completer te maken.

Karianne Brouwer mailt: Ik, (prof) violiste en goede amateur pianist, 51 jaar, ben op zoek naar muzikanten om een keltische folkband op te richten.
Repertoire: Schots/Iers, Bretons :mix van traditioneel met hedendaags(en andere elementen, bijv oosterse invloeden) afgewisseld met mooie ballads.
Inspiratiebronnen zijn voor mij o.a: the gloaming, loreena mckennitt, patsy reid band

Maria van Doorn mailt: Ben je op zoek naar een podium om jezelf als muzikant of je nieuwe duo/band te presenteren? Dan kun je je aanmelden voor ons Talent Podium op 4 november. Het Iers sessie festival vindt plaats verspreid over 6 cafés in Nuenen bij Eindhoven.

Stichting Volksmuziek Nederland presenteert: Venster op het Oosten, een workshopweekend van 14 tm 16 september 2018. Een weekend lang muziek waarvan je hart sneller gaat kloppen en je voeten gaan dansen. Balkan- en klezemermuziek staan centraal tijdens de workshops. Jenny van Diggelen stuurde onderstaande info:

Lisette Kreijger mailt: Ik zoek mensen die mij muzikaal willen ondersteunen vooral in het Ierse genre. Ik zing zelf, speel piano en gitaar. Ik haal mijn inspiratie o.a. uit de muziek van Loreena McKennitt maar ik schrijf zelf ook soms liedjes.
Het maakt niet zoveel uit wat je speelt, alle aanvulling is welkom en wie weet kunnen we elkaar inspireren.

Theo Geels mailt: Wij zoeken een violist voor onze Ierse band Tuesday Rebels. We zijn nu ruim vier jaar bezig in deze bezetting: Twee gitaren, basgitaar, bodrhan (Ierse trom), fluitjes/mondharmonica, twee zangers/percussie, één zangeres en een vertrekkende violiste. We spelen traditionele Ierse muziek zoals bekend van The Dubliners, Clancy Brothers, The Wolftones etc. We hebben regelmatig grote en kleine optredens: in grote zalen en op kleine huiskamerpodia.

Van 29 juni - 1 juli 2018 is er een zomerzangweekend op een boot in de Westhoek in België, georganiseerd door Jorunn Bauweraerts (Laïs). Ervaring is niet vereist, hieronder de info die Jorunn ons stuurde: