Kyle Carey is op zoek naar concerten om haar tour te completeren. Carey is in Nederland van 7 tot en met 19 maart 2012. Kyle Carey omschrijft haar muziek als ‘Gaelic Americana’, Keltisch gerelateerde singer-songwriter muziek met een sterke Amerikaanse en met name Appalachian tint.

De Amerikaanse Carey is helemaal thuis in het Schotse Gaelic, maar mengt dit moeiteloos met de Schotse sporen die sinds pakweg 1650 door de massale emigratie nog steeds nadrukkelijk terug te vinden zijn op het Amerikaanse continent. Carey is niet alleen een begenadigd zangeres, maar speelt ook gitaar en fiddle. Het laatstgenoemde instrument bracht haar naar Cape Breton, waar ze de Cape Breton fiddlestijl geheel eigen heeft gemaakt. Vorig jaar verscheen haar eerste album Monongah, waarvoor ze afreisde naar Ierland. Onder productieschap van de zeer veelzijdige gitarist Donogh Hennessy (ex-Lùnasa en Sharon Shannon Band) ontstond een kleurrijk album waaraan een aantal prominente muzikanten hebben meegewerkt, waaronder fiddler Rosie MacKenzie (The Cottars),  contrabassist Trevor Hutchinson (Lùnasa, Waterboys) en zangeres Pauline Scanlon.

Tijdens de komende tour speelt Kyle Carey in duo met gitarist BJ Baartmans. De openstaande data zijn 7, 8, 15, 17, 18 en 19 maart. Luister en kijk naar deze fenomenale zangers via haar website: http://www.kyleannecarey.com. Gegadigden, concertorganisatoren en programmeurs van huiskamerconcerten die haar graag willen boeken, kunnen contact opnemen met Kyle via e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.