Gevraagd: een gitarist(e), violist(e), zangeres, diatonische accordeon

Een beginnende Belgische folkgroep die net over de grens bij Maastricht repeteert wil de groep uitbreiden. Hoe meer zielen hoe meer vreugd:

Wij zoeken: een gitarist(e), violist(e), zangeres, diatonische accordeon voor uitbreiding groep. Wij zijn een beginnende folkgroep uit Belgisch Limburg die voornamelijk Keltisch geïnspireerde muziek spelen (jigs, reels, songs). Nadruk ligt op plezier maken en op termijn na uitbreiding repertoire occasioneel eens optreden (max. 1x per maand). Wij spelen voornamelijk met akoestische instrumenten. Repetities gaan hoofdzakelijk door in Stokkem (België tegen Maastricht). Geïnteresseerd of nog vragen? Geef een seintje aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Hades Adorned op zoek naar Gaelic-singer

Van Milko Bogaard kregen we de volgende oproep voor een zanger die in het Gaelic kan zingen:

HADES ADORNED is looking for a singer (male/female) who "masters" the Gaelic language for the recording of 2 songs on a forthcoming CD (title: "DEUS DOLMEN : FAOI SCIATHÁIN AN MHÓR-RIGHAIN" ). The recording-sessions are scheduled for the summer/autumn of 2004 in the Netherlands ( all travel-expenses are covered ). More information ?: EMAIL: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Andrew Lyons & Marieke Smegen willen in Nederland optreden

Marieke Smeegen die voor Folkfoum.nl vanuit Schotland ondermeer geregeld de column Vuurwerk uit Edinburgh schrijft komt tussen 2 en 18 april met Andrew Lyons naar Nederland. Ze willen hier dan met z'n tweetjes optreden en zijn op zoek naar podia die hen graag willen boeken. Dat leidde tot onderstaand bericht/verzoek:

Andrew Lyons & Marieke Smegen
Ze wonen in Edinburgh en spelen Schotse traditionele muziek.
Violist Andrew Lyons en zangeres Marieke Smegen spelen veel voor het Schotse publiek, maar willen dat graag uitbreiden. Van 2 t/m 18 april 2004 zijn ze in Nederland - en het duo is op zoek naar optredens in pubs, folkclubs, theaters, festivals, ...
Andrew en Marieke wonen en werken beiden in Edinburgh, en het is hier dat zij mekaar op folksessies ontmoetten. Zo'n twee jaar geleden schoof Andrew (43) voor het eerst aan bij een sessie in Edinburgh. Met zijn klassieke achtergrond was het zo makkelijk nog niet om de traditionele muziek te spelen, maar oefening baart kunst en al gauw was hij een graag geziene muzikant op alle sessies.
Marieke (23) verhuisde in juni 2001 vanuit Nederland naar Edinburgh en sloot zich meteen aan bij locale muzieksessies: eerst met haar bodhran, en later ook met gitaar en zang. Nog geen jaar na haar verhuizing werd ze voor het eerst gevraagd een traditionele sessie te leiden, betaald.
Meerdere pubs toonden vervolgens interesse in haar muziek en samen met Andrew startte ze een nieuwe sessie in een pub genaamd O'Connells. Deze sessie heeft naam gekregen als de enige traditioneel Schotse sessie in de stad. Dit in tegenstelling tot Ierse sessies, die je vreemd genoeg veel tegenkomt in de Schotse hoofdstad.

In januari 2003 verhuside deze sessie naar Edinburgh's oudste pub, de White Hart Inn. Iedere maandagavond vanaf 8.30 schuiven soms 2, soms 14 muzikanten aan voor een avond vol vertier. Andrew en Marieke verzorgen ook wekelijks een muziekavond in een pub genaamd de Enseign Ewart, aan Edinburgh's beroemde Royal Mile. Iedere zaterdagavond spelen ze hier spelen voornamelijk Schotse, maar ook enkele Ierse en Cape Britain traditionele 'songs and tunes'.
Naast de sessies zijn beiden vertegenwoordigd in de Schotse formatie Rallion - een viermansband die net begonnen is met het toeren van de Schotse folkclubs. Andrew speelt viool, cittern en mandola. Marieke zingt en speelt gitaar en bodhran. Rallion's website vindt u op http://www.rallion.force9.co.uk/

Voor informatie en boekingen kunt u contact opnemen met Marieke: Marieke Smegen 7 (1f4) Royal Park Terrace Edinburgh EH8 8JD Schotland Tel. 0044 (0)131 6614925 Mob. 0044 (0)776 2689612 E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.