Boombal op voyage: Boombal is nu overal te boeken

Elke laatste dinsdag van de maand wordt er een boombal georganiseerd door Wim Claeys (Ambrozijn,Tref...) in de Centrale in Gent. Er is zeer veel volk geïnteresseerd in balfolk, en Boombal werd dan ook een groot succes. Boombal komt nu naar je toe. Onder de noemer Boombal op voyage (BOV) kan Boombal nu geboekt worden door gelijk welke organisatie. Om alles in goed banen te leiden is de organisatie in handen gelegd van Klesie, die ondermeer het management doet voor de groep Aedo. Klesie stuurde ons de volgende mailing:

Iedereen kan een Boombal organiseren in zijn jeugd- of sportvereniging,
cultureel centrum, hobbyclub, wijkcomité, ...

Wij komen af met een tiental steengoede dansers en een groep professionele folkmuzikanten (van oa Ambrozijn). Een avond Boombal verloopt in twee delen:

1- Dansinitiatie
In +/- anderhalf uur worden de meest courante baldansen voorvertoond en uitgelegd. We beginnen met de inlandse traditionele baldansen: wals, polka, schottische en mazurka. De buitenlandse baldansen die ook aan bod zullen komen zijn: andro, jig, tovercirkel en bourrée. Het aanstekelijke enthousiasme van de dansers zorgt er voor dat de mensen vlug hun schroom overwinnen en niet meer van de dansvloer te houden zijn!

2- Boombal Balfolk.
De muzikanten spelen een repertoire waarin alle aangeleerde dansen aan bod komen. Hoe meer er gedanst wordt, hoe langer de muzikanten spelen. Laat u gaan!

Voor meer tekst en uitleg verwijs ik naar www.boombal.be/voyage.
Op Kkunst.com kan je ook reeds een artikel over BOV lezen.
Voor info of boekingen: KLESIE Tussen 't Pas 22 9000 GENT 0474 279 557 09 324 07 00 Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

U bent trouwens van harte welkom op het volgende boombal in Gent, namelijk op dinsdag 23 september. Groetjes, Klesie www.klesie.be