Image
Folkaholics (geïnspireerd door Dropkick Murphy's) zondag in Knegsel

Van Ben Groenen kregen we onlangs het volgende mailtje:

Hallo,
Misschien een bezoekje waard: http://www.folkaholics.nl
-Ben

Vervolgens gekeken op die site. We begrijpen dat Ben de groep Folkaholics onder de aandacht wil brengen. Deze Veldhovense band treedt aanstaande zondag op tijdens het Knegsels Fist om 14 uur in Knegsel.
De zes-mans-formatie Folkaholics bestaat uit:
Pim van Bussel (leadzang, percussie),
Ben Groenen (accordeon, viool),
Frans Kuijpers (tin whistle, saxofoon),
Mark Dirne (gitaar, banjo),
Simon Berg (basgitaar, gitaar)
Joris Barnier (marching drum, djembé).

Ooit begonnen als gelegenheidsband voor de culturele avond van de het Veldhovense Sondervick College, zijn de Folkaholics uitgegroeid tot een echte band. Uitgaand van en geïnspireerd door de traditionele Ierse volksmuziek, beschikken ze over een repertoire dat uiteenloopt van sfeervolle meedeiners tot knallende feestmuziek.

Anderhalf jaar geleden speelde Mark Dirne op zijn gitaar voor aanvang van de kerstviering op het Sondervick College de Wild Rover. Hij had dit nummer al eens gehoord van de Dropkick Murphy's. Pim van Bussel stond in de buurt en begon mee te zingen, hij had enige tijd hiervoor al aan Simon Berg laten weten dat hij de muziek van de Murphy's-reclame wel leuke muziek vond en had toen wat cd's van Simon gekregen om hiernaar te luisteren. Simon sloot zich met zijn basgitaar ook bij het tweetal aan. De omstanders reageerden allemaal zo enthousiast dat het idee ontstond om dit nummer te gaan spelen bij Klein Kunstje, de culturele avond van het Sondervick College. Nog voor het eind van dat schooljaar was de groep uitgegroeid tot zes man en ontstond de naam Folkaholics.

De Folkaholics treden de komende weken op in:
zo 24-08 Knegsels Fist 14 uur Knegsel
zo 07-09 La Cabana Festival Weert
Za 15-11 Irish Night Jerry's Music Cafe Veldhoven