Veluwse duo Ties Zat zoekt teksten en muzikanten voor liedjesavond

Het Veluwse duo 'Tied Zat' is bezig met de organisatie van een liedjesavond in de streektaal. Daarvoor kunnen ze nog de enkele Veluwse teksten gebruiken. Annie Werler uit Beemte Broekland en Maartje Wassink uit Vaassen weten dat er veel mensen zijn die graag een gedicht, vers of lied schrijven maar er verder niets mee doen. Vaak belanden die vervolgens in een lade.
Wassink en Werler zingen in het Veluws dialect en maken zelf zoveel mogelijk hun eigen teksten en liedjes. Ze willen er een gezellige avond van maken die in wordt gehouden. De teksten mogen ook uit grootmoeders tijd zijn, maar moeten wel origineel zijn en niet eerder uitgebracht. Ze mogen overal over gaan. Teksten in het Nederlands worden door in het dialect overgezet.
Het lied mag elke muziekstijl hebben: ballade, blues, country of rock.

Wassink en Werler zijn ook op zoek naar muzikanten die willen meedoen. Wie saxofoon, accordeon, trompet, keyboard, wasbord of zingende zaag bespeelt: iedereen kan zich aanmelden. Het duo wil het publiek van mooie teksten en/of muziek te laten genieten. Belangstellenden kunnen zich aanmelden via de telefoonnummers 0578 - 574493 (Maartje Wassink) of 055 - 3231921 (Annie Werler).
Bron: Veluws Dagblad