Op zoek naar 8mm en video-opnamen van folkgroepen!

Gistermiddag kregen we een mailtje van Rob Smaling: "In het kader van een cursus ben ik bezig een scenario te schrijven voor een tv-documentaire over de folkbeweging in Nederland vanaf de zestiger jaren tot nu. Graag wil ik onderzoeken of er mensen zijn die met name in de beginperiode 8mm of video-opnamen gemaakt hebben die ik naast het bestaande archiefmateriaal zou kunnen gebruiken. Zou het mogelijk zijn daarvoor een oproep op jullie site te plaatsen? Natuurlijk, zo mailden wij terug. En kort daarna kregen we de oproep:

Was je in de jaren 1965 tot 1995 actief in de Folkrevival in Nederland? Als muzikant, organisator of toeschouwer? Ik ben bezig met het voorbereiden van een documentaire over dat onderwerp. Misschien heb jij (of misschien zelfs je ouders) nog wel ergens zelfgemaakte smalfilm of videoopnamen liggen van repetities/optredens van folkgroepen, concerten of festivals.
Het zou leuk zijn om naast materiaal uit de officiële archieven ook ander uniek spul op te nemen. Vooral beelden van Nederlandse groepen als Crackerhash, Tail Toddle, Wargaren, Dommelvolk, Folkcorn, Irolt etc. zijn welkom. Maar ook door recenter materiaal laat ik me graag verrassen!
Gebruik in overleg. Mail me als je iets hebt of anderen kent die iets op zolder hebben liggen.

Rob Smaling
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.