Eind mei brengt de Canadese band Suroit hun 7de album uit. Die wordt dan officieel gelanceerd in Frankrijk en Zwitserland om vervolgens deze zomer ook uitgebracht te worden op de Nederlandse, Belgische, Italiaanse, Spaanse en Engelse markt: SUROIT en concert à l'Anglicane de Lévis, opgenomen in 2005.

Suroit is een folkgroep van de Magdalena Eilanden, Quebec, Canada, die keltische muziek maakt in perfecte harmonie met een moderne rocksound en sterke Ierse en Cajun invloeden vanuit hun acadische cultuur: Hun voorvaderen kwamen uit Bretagne, vandaar de keltische roots.
Tot nu zijn ze in Europa vooral bekend in Frankrijk en Zwitserland.
 
Daar willen ze nu verandering in brengen. Vandaar dat hun nieuwste album ook hier uitgebracht wordt. De groep komt op tournee en doet een oproep aan programmeurs. Voor Europa is Suroit beschikbaar in de periodes 2e helft oktober, november, 1e helft december 2006 en voor 2007 in ieder geval januari en juli.
 
Om een eerste indruk te krijgen van hun muziek is een MP3 te beluisteren op hun website www.suroit.mu (de site is op dit moment nog in constructie en zal naar verwachting binnen enkele weken af zijn). Voor geïnteresseerden stelt Suroit een DVD démo van een recent concert of een exemplaar van hun nieuwe album ter beschikking.
 
 
Belangstellende kunnen contact opnemen met Stella-Joyce Schultze (Lorraine Pouliot Management), 27, rue des Vignes  F - 87600 Rochechouart
tél +33 (0) 5 55 03 68 72
cell +33 (0)6 62 54 66 03 / 6 85 37 59 17
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.