Van Hans Walgien van FC-Brielle kregen we de volgende tip: "Hallo, mijn collega Peter Tetteroo is een muziekweblog begonnen. Dit lijkt mij voor folkmuzikanten ook interessant om hun muziek onder de aandacht van een breder publiek te brengen. Men kan dit doen via http://muziekstudio.blog.nl "


Ter informatie het openingsartikel van Peter Tetteroo:

Muziekstudio van start
Vanaf 23 maart 2006 is Nederland een unieke weblog rijker.
Op muziekstudio.blog.nl  kunnen muzikanten hun zelf gemaakte muziek laten plaatsen en zo de wereld inbrengen. Er zijn geen platenmaatschappij of andere muziekbobo's meer nodig.

Heel werkt heel eenvoudig.
Men kan zelfgemaakte muziek in een mp3 bestand mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Het muziekbestand wordt dan, voorzien van een geschreven stukje van de maker, op het weblog geplaatst en is voor iedereen toegankelijk.

Op deze manier kan men eigen muziek promoten. Te koop aanbieden. Een band promoten, gewoon laten horen en om feedback vragen enz.

De muziek wordt in categorieën ingedeeld. Zoals: Pop, R&B, Soul, Rock, Americana, Nederlandstalig, Iers, Celtic, Hip hop, Rap, Blues, Luisterlied, Instrumentaal, Jazz, Cabaretesk, en Klassiek.
Ook is er plaats voor sterke verhalen, bandstories, verhalen over ontmoetingen met beroemde muziekhelden, verhalen van bedevaarten naar beroemde muziekplekken en andere leuke, interessante muzikale verhalen.

Belangrijke concerten worden aangekondigd waarop recensies geschreven kunnen worden. Aan het begin van elke dag verschijnt er een kort overzicht van muziekprogramma's op tv en radio die de moeite waard zijn te zien of te beluisteren. Muziekinstrumenten kunnen te koop worden aangeboden of gevraagd. Muzikanten kunnen elkaar vinden en zoeken.
Kortom muziekstudio.blog.nl wil een plek zijn waar iedereen die actief met muziek bezig is samen komt.

Voor meer inzicht in de bedoeling van de blog, kijk op muziekstudio.blog.nl en vergeet niet de categorie "de kleine lettertjes" te lezen in verband met auteursrechten. Berichten met betrekking op racisme, haat, schelden en geweld worden niet geplaatst.