Jos Creusen stuurde ons het volgende bericht: Op initiatief van Groeten Uit Oisterwijk vindt op zondag 24 augustus een landelijk overleg plaats tussen folkclubs. Doel is het gemeenschappelijk inkopen van buitenlandse folkartiesten met ingang van seizoen 2009/2010.

Aanleiding is een slinkend interessant buitenlands aanbod dat tussen kroeggigs en gesubsidieerde theaterconcerten invalt. Dit komt mede doordat de laatste jaren enkele Nederlandse folkagencies én folkclubs zijn gestopt of hun activiteiten op een lager pitje draaiden. Evenals de meeste folkagencies drijven folkclubs vooral op passie voor de muziek. Groeten Uit Oisterwijk is één van die folkpodia. Haar jaarlijkse GUO-concertserie vindt plaats in thuisbasis 't Boerderijtje tussen Oisterwijk en Haaren.                    

Het startoverleg op zondag 24 augustus vindt van 14.30 tot 17.00u plaats in Oisterwijk.   
Er hebben zich tot nu toe belangstellenden van acht folkpodia verspreid over Nederland gemeld. Door samenwerking kunnen deze clubs tesamen een uitgebreid en boeiend internationaal netwerk van folkartiesten aanspreken.

Hoewel het landelijk overleg niet uit is op een massabijeenkomst, kunnen folkpodia die zich in bovenstaand profiel herkennen, alsnog aanhaken. Hiervoor volstaat een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of een telefoontje naar 013 - 5210175.