De Friese groep Twarres gaat verder met een nieuwe zanger; Auke Busman. Auke is een Friese zanger/gitarist/songwriter en al enige tijd goed bevriend met Twarres' Mirjam Timmer. Hij is onder andere zanger geweest bij de succesvolle  band Groev, is al jaren een bekende binnen de Friese popscene en zal Johan van der Veen vervangen binnen Twarres. Op 14 september staat het eerste optreden van Twarres gepland in de Bidler in het Friese Wergea.

Eerder werd het in mei geplande concert van Twarres al uitgesteld in verband met gezondheidsproblemen van Johan van der Veen. Om dezelfde reden heeft Johan kort geleden aangegeven definitief niet langer met Twarres op het podium te kunnen staan en zich daarom terug te trekken. Na een weloverwogen periode van zoeken naar de juiste vervanger,  werd deze uiteindelijk binnen de eigen omgeving gevonden in de persoon van Auke Busman.

Mirjam: "ik vind het natuurlijk ontzettend jammer dat Johan niet meer verder kan. In het voorjaar bleek het al niet goed te gaan met Johan zijn gezondheid en maakte ik me daar zorgen over. Zelf had ik enorm veel zin om met hem weer op het podium te staan. Gezondheid gaat echter voor alles, dus ik begrijp zijn beslissing." Wel heeft Mirjam besloten de rijdende Twarrestrein niet van de rails te halen, ook al omdat we een erg leuke theatertour hebben staan. Mirjam: " met Johan heb ik erg veel meegemaakt en ik hoop dat met Auke ook te gaan doen. De ‘klik' tussen mij en Auke is er absoluut ook, net als met Johan.  Met Auke volgt er zeker een energievolle en creatieve impuls."  Auke is het daar mee eens: "wij kennen elkaar al jaren vanuit de Friese muziekscène. Dat we samen muziek maken voelt voor mij  heel natuurlijk."  

Na het allereerste concert op 14 september in Wergea, staat Twarres komend najaar in diverse Nederlandse theaters. De première is op  9 november 2007 in de Kleine Komedie in Amsterdam en er zal ook een belangrijk aantal Friese theaters worden aangedaan.  

Voor 30 november is Twarres reeds bevestigd voor de Fryske Music Night in het FEC te Leeuwarden.

Twarres behaalde in 2000 als eerste Nederlandse band ooit een nummer 1 hit in zowel Nederland als België met een Friestalig nummer, Wêr Bisto. Van de twee daaropvolgende  studioalbums zijn meer dan 300.000 exemplaren verkocht en reikten 4 singles tot de top 20 van de verschillende hitlijsten, waarvan 3 met een top 10 notering.

Mirjam en Auke hebben inmiddels een eerste sessie in de studio gehad en zijn aan de slag voor een nieuwe, derde Twarres-cd.  

Zie voor meer info en een complete tourlijst: www.twarres.nl.