Loreena McKennitt is een Canadese zangeres, harpiste en pianiste. Haar muziek wordt gekenmerkt door Keltische en Arabische invloeden. Ze wordt vaak met Enya vergeleken, maar heeft een meer traditionele en klassieke stijl. Ze heeft klassiekers als Lady of Shallott van Alfred Tennyson en Highwayman van Alfred Noyes gebruikt als basis voor een eigen interpretatie. Van het luxepakket Nights from the Alhambra mag Folkforum er 5 weggeven.

Nights from the Alhambra
Nights from the Alhambra is een betoverend muzikaal optreden, live opgenomen in september 2006, met als decor de sterrenhemel en het adembenemende Moorse hart van het middeleeuwse Spanje. Zangeres en componiste Loreena McKennitt begeleidt de kijkers bij haar eerste concertspecial voor tv door de vele texturen die het landschap vormen van haar palmares, van traditionele Keltische balladen tot literaire verhalen en de toppers uit haar recentste opname, An Ancient Muse, waarvan hier een fragment te horen is.

Onze recensent Henk kwalificeerde Nights from the Alhambra als een topproductie, lees zijn recensie hier.

WIN!
De ‘Nights from the Alhambra' opname komt in een luxepakket met een 139 minuten durende dvd en twee begeleidende cd's. Met de dvd en geluids-cd's kun je genieten van 18 van de populairste songs van Loreena, waaronder The Mummers' Dance, Caravanserai, The Mystic's Dream en The Lady Of Shalott, uitgevoerd door Loreena en haar muzikanten.

Wil jij kans maken op deze unieke registratie van haar live concert? Geef dan antwoord op de volgende vraag:

In welke Canadese provincie groeide Loreena McKennitt op?

Stuur dat antwoord, met je naam en adres vóór 3 november naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Vijf inzenders krijgen het pakket toegestuurd.

Zie ook www.quinlanroad.com en www.universalmusic.com.