De Deventer folkstichting Folluk! gaat onzekere tijden tegemoet. Per 1 januari a.s. leggen voorzitter Kees Aarnink en penningmeester Estella Franssen hun functies in het bestuur neer. Bestuurslid Hans Kerklaan neemt de financiële en administratieve taken op zich, maar de folkclub is dringend op zoek naar een nieuwe voorzitter. Als de gelederen niet snel worden versterkt bestaat zelfs de kans dat de programmering voor 2008 komt te vervallen.

Na ruim vier jaar programmeren is de koek op: mede-oprichter Kees Aarnink kan het voorzitterschap van Folluk! niet langer combineren met zijn nieuwe baan. Estella Franssen heeft het druk met het moederschap en met het Aardehuisproject, dat binnenkort een nieuwe fase in gaat.

De folkclub, die maandelijks concerten organiseert in het Etty Hillesum Centrum, heeft in de afgelopen jaren tientallen bekende nationale en internationale acts op het podium gehad. The Tannahill Weavers, Ygdrassil, Waarschuwing voor de Scheepvaart, allemaal gingen ze graag in op de uitnodiging om voor het Deventer publiek te komen spelen.

Er zijn dit jaar nog 2 optredens gepland: 1 december speelt de Nederlandstalige formatie Spoor en op 15 december komt het internationaal beroemde trio Munnelly Flaherty Masure. Tijdens dat laatste concert worden de scheidend voorzitter en de penningmeesteres in het zonnetje gezet.
Over de programmering voor volgend jaar en de voortzetting van de folkstichting wordt begin december een beslissing genomen, afhankelijk van de vraag of er zich tijdig een nieuwe voorzitter aanmeldt. Belangstellenden kunnen zich melden via de website: www.folluk.nl.