Ad - The Watchman - van Meurs speelt met de gedachte een cd op te nemen samen met zijn partner Ankie Keultjes en de Belgische singer/songwriter Marjan Cornille. Hij zegt nog op zoek te zijn naar een goede naam: "Ik dacht Ad van Meurs of The Watchman & The Folksurvivalclub waarin dan gezongen wordt door mij, Ankie en Marjan. We hebben een achttal nummers en dat wordt een cd mettertijd."

Van Meurs ziet The Folksurvivalclub ook als een soort paraplu waar diverse activiteiten en muzikanten onder verenigd kunnen worden. Afgelopen zondag speelden Van Meurs al met succes samen met Ankie Keultjes en Marjan Cornille tijdens het Hootenanny Festival in Herberg 't IJsselmeer in Oosterleek.  

Folkzangeres/gitariste Marjan Cornille is terug na een paar jaar ‘stilte' waarin ze twee kinderen op de wereld zette. In 2000 bracht ze het album Won't You Try uit op het label MonkeyMan dat door de nationale en regionale radiostations enthousiast werd ontvangen. Het album bevat ondermeer een 'kippenvel'- vertolking van A case of you van Joni Mitchell en het door Cornille zelf geschreven Won't you try, de titeltrack.