Folkforum.nl kent in Peter Koene nieuwe geïnteresseerde lezer

Vereerd zijn we met de volgende reactie, die we kregen van een van de belangrijke steunpilaren van de folkrevival uit de jaren zeventig, Peter Koene:

Dag Martijn en de anderen,
Jullie site schijnt al een tijdje te bestaan, maar ik heb 'm nog maar net, bij toeval ontdekt. Hierdoor ook op de hoogte gekomen van het overlijden van Harrie Franken, die ik goed heb gekend (werd er dezelfde dag nog over gebeld door Ate Doornbosch en kreeg van mijn zoon een dag later een artikeltje uit het Eindhovens dagblad). De site ziet er gedegen uit en bevat een schat aan informatie. Mijn complimenten dus.
Ik heb 't doorgegeven aan Eduard Bekker, de beheerder van de SVN-site, om een link te maken. (Bij jullie staan wij er al op, zag ik) Ik zal de site regelmatig bezoeken en zo mogelijk voorzien van informatie. Succes verder en vriendelijke groet,
Peter Koene muzikant (solo en in Madlot en FooFooBand)
voorzitter Stichting Volksmuziek Nederland (SVN)
ex (eind)redacteur JanViool/New FolkSounds

Positieve reacties op Special over Folk Grolloo

Vorige week zaterdag brachten we een uitgebreide special over Folk Grolloo, dat vandaag haar eerste editie beleeft. We kregen verschillende positieve reacties. Uit een mailtje van de organisatoren citeren we enkele interessante zinsneden. Daarna de reactie van Sido Martens, die er ook optreedt. Natuurlijk zijn wij benieuwd naar zijn meest recente cd. Maar wees eerlijk. Na een dergelijke formulering van Sido hieronder, durf je toch niet meer om een recensie-exemplaar te vragen?

Organisatie Folk Grolloo:
...Ad Vanderveen heeft n.a.v. zijn optreden op ons festival een interview met Dagblad v/h Noorden, hetgeen op de dag van Folk Grolloo (vandaag za 01/03) in de krant zal komen (altijd onder voorbehoud natuurlijk, maar het zal wel goed komen). Dus dat is ook meegenomen....
... We willen dit vaker doen! Folk Grolloo Twee? Christine Collister? Waterson:Carthy? Show Of Hands? Linda Thompson? Dave Swarbrick? Ja, we zijn voornamelijk op de Angelsaksische toer bezig maar daar ligt onze liefde. We hebben allerlei namen op papier staan voor een volgende keer, en als die net zo gemakkelijk JA zeggen als de artiesten voor deze editie, dan moet er iets leuks te regelen zijn. Maar dan moeten we wel vrij goed boeren op 1 maart (minstens quitte spelen; winst is meegenomen maar beslist geen uitgangspunt).
Duim voor ons! En nogmaals dank voor de special :-)
groetjes
Koen Renate Dick
PS maarrrrrr waar blijft New Folk Sounds als je ze nodig hebt? (betaalde) Advertentie staat in het huidige blad, maar men vond het niet nodig ons in de concertagenda op te nemen, en het aanbod voor twee vrijkaartjes t.b.v. een recensent bleef onbeantwoord. Vreemd, want dit lijkt me een initiatief dat in folkkringen toch welkom moet zijn?

Sido Martens:
Hoi, Mooie informatieve, bijna zoveel dat de bomen het bos ontgroeien, site hebben jullie. Linken jullie ook? www.sidomartens.com bijvoorbeeld? Als er interesse is voor een recensie-exemplaar van mijn meest recente cd Arbeid laat het weten, hoewel ik gezien de super beperkte oplage van 100 + gesigneerde en genummerde houtgravure van Hubertus de Jong, niet scheutig kan/wil/moet/mag zijn met weggeefexemplaren.
Groet, Sido Martens.